Dartswinkels moeten deuren sluiten tijdens WK Darts: 'Voor ons slechtst mogelijke moment' | Dartsnieuws.com

Dartswinkels moeten deuren sluiten tijdens WK Darts: 'Voor ons slechtst mogelijke moment'

Slecht nieuws voor de dartswinkels in Nederland. Zij moeten van dinsdag 15 december tot zeker dinsdag 19 januari de deuren sluiten.

Nederland gaat in deze periode in een strenge lockdown. Dat betekent dat alle niet-essentiële winkels dicht moeten. Voor dartswinkels komt deze aankondiging op het slechtst mogelijke moment. Dinsdag 15 december begint namelijk ook het WK Darts. Doorgaans is dat ook de start van de periode waarin dartswinkels de meeste producten verkopen.

Darter Vincent van der Voort, eigenaar van Dartshop Zaanstad in Zaandam, reageerde ontgoocheld op aanstaande corona-maatregelen. ''Dit is natuurlijk heel slecht nieuws. Normaal is het tijdens het WK Darts altijd volle bak. Nu moet je in één keer dicht. Voor een dartswinkel is dit het slechtst mogelijke moment'', reageert hij tegenover Dartsnieuws.

De winkel van Van der Voort zal het de komende weken van hun online-verkoop moeten hebben. ''We zijn nu druk bezig met manieren zoeken hoe we klanten toch kunnen bereiken. Mogelijk dat klanten dingen kunnen afhalen bij ons en dat ze bij de deur kunnen pinnen. Of dat mag? Ik weet niet of de afhaalchinees ook verboden wordt, maar anders mag je toch wel spullen afhalen?''

Naast de werkzaamheden in de winkel is Noord-Hollander ook druk bezig met zijn laatste voorbereidingen op het WK Darts. Donderdag vertrekt Van der Voort richting Londen, waar hij zondag zijn eerste WK-wedstrijd speelt.

In die periode, en wellicht langer als Van der Voort zijn eerste wedstrijd wint, zullen zijn vrouw en zoon alle werkzaamheden met de winkel zelf op moeten knappen. ''Het is niet anders. Je moet altijd dealen met de situatie hoe die op dat moment is. Voor de winkel, voor mijn vrouw en zoon is dit gewoon heel vervelend. Ik probeer ze natuurlijk te helpen waar ik kan, maar het zal mijn voorbereiding niet in de weg zitten.''

Lees meer over:
PDC WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties