Daryl Gurney trekt met realistische verwachtingen naar WK: "Ik ga normaal gezien geen wereldkampioen worden"

Daryl Gurney heeft zich voor het tiende opeenvolgende jaar geplaatst voor het WK Darts. De 37-jarige Noord-Ier bereikte er in het verleden tweemaal de kwartfinales.

Gurney is als 27e reekshoofd vrijgesteld in de eerste ronde en neemt het vervolgens op tegen de winnaar van het duel tussen Steve Beaton en Wessel Nijman. "De voorbereiding loopt goed", zegt Gurney. "Maar uiteraard is het altijd afwachten wat dat geeft op het podium. Ik heb intussen heel wat ervaring opgebouwd, dus heb er wel vertrouwen in dat het in orde komt."

'Superchin' is best tevreden over het voorbije jaar. "Ik heb vaak een heel hoog niveau gehaald, al volgden de resultaten niet altijd. In elk toernooi had ik wel enkele wedstrijden met een heel hoog gemiddelde, maar ook telkens één slechte wedstrijd en die brak me dan vaak meteen zuur op."

Volg het WK Darts 2024 via onze LIVE SCORE!

Gurney stond ooit derde op de wereldranglijst en won twee majors. "Ik haal nu een hoger niveau dan toen", zegt hij. "Maar het niveau ligt nu veel hoger dan vroeger. Je hebt eigenlijk geen makkelijke wedstrijden meer op de Pro Tour. Zoals ik eerder zei, één mindere wedstrijd en de kans is groot dat je meteen uit het toernooi ligt."

Gurney is dan ook realistisch in zijn verwachtingen voor het WK. "Ik speel zeker goed genoeg om de kwartfinales te halen, maar dat zeg ik zonder dat ik naar het schema heb gekeken. Voor hetzelfde geld kom ik snel Michael van Gerwen, Luke Humphries of Gerwyn Price tegen en dan zijn mijn kansen niet zo groot. Ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat ik normaal gezien geen wereldkampioen ga worden, maar ik wel wel zo ver mogelijk geraken."

De Noord-Ier had tot slot ook nog nieuws te melden. "Ik stop volgend jaar bij mijn managementbureau MDA. Dat is overigens in goed overleg gebeurd, wij kunnen het nog altijd goed met elkaar vinden, maar ik vond het beter om een andere weg in te slaan."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties