David Evans wint zesde toernooi op PDC Challenge Tour

Darren Evans heeft vrijdagavond het zesde toernooi van het jaar gewonnen op de PDC Challenge Tour. Hij rekende in de finale af met Richie Burnett (5-4).

Evans kende een uitstekend toernooi met verder ook zeges op onder meer Tony Newell, James Richardson, Scott Mitchell en Colin Osborne. Driemaal wierp de Engelsman een gemiddelde van boven de honderd.

Maikel Verberk was na zijn finaleplaats eerder op de dag opnieuw de beste Nederlander van het toernooi. Verberk verloor bij de laatste acht van Burnett. Richard Veenstra werd bij de laatste zestien uitgeschakeld door Verberk.

Op deze tour zijn startbewijzen voor de Pro Tour 2020 en Tour Cards voor 2021 en 2022 te verdienen. De hoogstgeplaatste spelers op de PDC Challenge Tour Order of Merit komen in aanmerking voor de reserveplekken op de Players Championships.

De nummer één en twee op de Challenge Tour-ranking krijgen aan het einde van het seizoen een PDC Tour Card aangeboden voor de twee daaropvolgende seizoenen.

Laatste 16

Andrew Gilding 5-2 Greg Ritchie

Darren Beveridge 5-1 Lee Williams

Colin Osborne 5-2 Nick Fullwell

David Evans 5-3 Scott Mitchell

Scott Marsh 5-2 Rusty-Jake Rodriguez

Kevin Lane 5-2 Kevin Burness

Maikel Verberk 5-3 Richard Veenstra

Richie Burnett 5-1 Matthew Dennant

Kwartfinale

Darren Beveridge 5-2 Andrew Gilding

David Evans 5-3 Colin Osborne

Kevin Lane 5-3 Scott Marsh

Richie Burnett 5-2 Maikel Verberk

Halve finale

David Evans 5-0 Darren Beveridge

Richie Burnett 5-3 Kevin Lane

Finale

David Evans 5-4 Richie Burnett

Lees meer over:
PDC Challenge Tour David Evans

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties