De Sousa zorgt voor debutantenfinale in Premier League Darts

José de Sousa heeft in navolging van Jonny Clayton in zijn debuutjaar de finale van de Premier League Darts gehaald. The Special One versloeg Nathan Aspinall met 10-9.

Met een overwinning na een beslissende leg maakte De Sousa het onnodig spannend. Rekenfouten werden de Portugees bijna fataal, want de score had zeker ruimer in zijn voordeel kunnen uitvallen.

In de derde leg wierp De Sousa zich dood vanaf 37 door single 15 en dubbel 16 te gooien. Daardoor werd het 2-2 in plaats van 3-1. In de achtste leg maakte de Portugese darter opnieuw een flinke fout. Op 132 gooide hij bullseye, bull en bullseye en liet daardoor dus 7 over. Dat wist hij niet in twee beurten uit te gooien, waarna Aspinall vanuit kansloze positie toch voor de 4-4 aantekende.

Aspinall kwam daarna zelfs voor het eerst op voorsprong, maar De Sousa zorgde met een 14-darter meteen voor de gelijkmaker. Met een 5-5 stand gingen beide spelers de pauze in.

Na de pauze vielen er geen breaks meer en dus moest een negentiende leg de beslissing brengen. De Sousa toonde daarin meteen zijn specialiteit door 180 te gooien en liet met een 171-score 24 over na twaalf pijlen. Aspinall liet nog 53 over, maar De Sousa benutte zijn tweede matchdart voor een plek in de finale.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties