Superieure Clayton te sterk voor Van Gerwen in halve finale Premier League Darts

Jonny Clayton is de eerste finalist van de Premier League Darts 2021. The Ferret rekende na een spannend gevecht af met Michael van Gerwen. Voor Van Gerwen is het de eerste keer dat hij zijn eerste wedstrijd tijdens de play-offs verliest.

Het niveau was hoog in deze eerste halve finale. Van Gerwen noteerde 102 gemiddeld, tegenover 103 voor Clayton. Bovendien werden er ook weinig dubbels gemist, want Van Gerwen kwam tot een finishpercentage van 57 procent, terwijl Clayton 60 procent van zijn kansen benutte.

Van Gerwen kwam als eerste op voorsprong met een 108 finish, maar daarna liet Clayton zijn spierballen zien met een 127 finish.

The Ferret miste vervolgens zijn eerste breakkans in de derde leg, maar in de vijfde leg was het wel raak met een 88 finish. Er volgden daarna nog vier breaks op rij, voordat Clayton dankzij een 13-darter met een 6-4 voorsprong de pauze in.

De Welshman kwam echter niet goed uit de kleedkamer en met drie legs op rij herstelde Van Gerwen de achterstand. Ook de drie legs daarna gaan met de darts mee, voordat Clayton met een 11-darter profiteert van een slechte leg van Van Gerwen. The Ferret mocht vervolgens voor de wedstrijd gooien en pakte deze kans meteen met een 121 finish.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties