De Vlieger hekelt keuze van PDC voor toernooi in Den Bosch: "Waarom geen World Series-toernooi in Azië of Afrika?

De PDC kondigde onlangs de kalender voor de World Series of Darts 2024 aan. Dartscommentator Matthias De Vlieger heeft daar echter zijn bedenkingen bij.

Zo trekken de World Series of Darts eind januari volgend jaar naar Den Bosch, voor de Dutch Darts Masters. "Ik vind dat een bijzonder vreemde keuze van de PDC", zegt De Vlieger in de podcast Double Top.

"De World Series of Darts zijn opgericht om de sport in andere landen en continenten te promoten, om de sport daar groter te maken. Dat is in Nederland absoluut niet nodig."

"Je wil de sport mondialer maken, waarom dan niet richting Azië trekken, waar darts bijvoorbeeld enorm populair is in landen als Japan en de Filipijnen", vervolgt De Vlieger. "Of waarom niet naar Brazilië of Zuid-Afrika? Ik vind dit echt een gemiste kans."

Kim Huybrechts, zelf nog steeds actief op de Pro Tour, is het daar wel mee eens. "Ik snap inderdaad ook niet goed waarom de World Series of Darts nog naar Nederland trekken, de sport is daar al enorm populair. Zelf zou ik het wel leuk vinden als er bijvoorbeeld een toernooi komt in Canada."

Lees meer over:
PDC World Series of Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties