De Vlieger ziet één grote Belgische kanshebber op Tour Card: "Dan denk ik toch vooral aan Andy Baetens"

Momenteel zijn er zeven Belgische darters in het bezit van een PDC Tour Card. Naast top-32 spelers Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts horen ook Mike De Decker, Mario Vandenbogaerde, Robbie Knops, Brian Raman en Ronny Huybrechts daarbij.

Van den Bergh en Kim Huybrechts zijn nu al zeker van het behoud van hun Tour Card, net als Mike De Decker. Knops en Ronny Huybrechts zijn pas in het eerste jaar van hun tweejarige Tour Card. "Al denk ik niet dat Ronny Huybrechts eind volgend jaar zijn Tour Card gaat behouden", zegt Matthias De Vlieger, dartscommentator bij VTM 2.

"Brian gaat zijn Tour Card eind dit jaar verliezen, tenzij er nog een mirakel gebeurt. Mario zie ik dan weer wel zijn Tour Card behouden."

Baetens

De Vlieger hoopt dat er op de komende Q-School enkele nieuwe Belgen de stap richting de PDC kunnen zetten. "Dan denk ik in de eerste plaats aan Andy Baetens, hij heeft bijzonder veel potentieel en nu moet het op Q-School toch eens lukken."

"Mijn collega's bij VTM 2, Erik Clarys en Rudy Lanssens, hebben recent ook een heuse Darts Academy opgericht om zo hopelijk extra Belgisch talent op te leiden en te begeleiden", besluit De Vlieger.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen