De Zwaan dolblij met heroveren Tour Card: "Voorbije jaren waren enorm slopend door hoge blessurelast"

Jeffrey de Zwaan verloor eind vorig jaar zijn PDC Tour Card. Op de derde finaledag van Q-School heroverde hij die echter meteen.

De Zwaan was in de finale met 6-3 te sterk voor Maik Kuivenhoven en blijft dus actief op de Pro Tour. "Wat een opluchting", opent de 26-jarige Nederlander. "De eerste twee wedstrijden vandaag liep het nog moeizaam, maar daarna speelde ik heel goed. In de finale was ik wel bijzonder nerveus, ook al wist ik dat een Tour Card via de ranglijst sowieso al binnen was. Je wil toch winnen en tegen een landgenoot en tevens goede vriend is dat niet eenvoudig."

Mentale strijd

'The Black Cobra' kon zijn potentieel de voorbije jaren door blessureproblemen niet volledig benutten. "Ik heb het mentaal bijzonder moeilijk gehad. Ik vroeg me af of ik nog wel ooit mijn topniveau zou halen en zonder pijn kon spelen. Daarom betekent deze Tour Card zoveel voor mij."

"Ik speel nog altijd met een klein beetje pijn, maar het is al veel beter. Ik kijk enorm hard uit naar de komende twee jaar", besluit De Zwaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties