De Zwaan ging door diep dal: "Heb eraan gedacht om mijn carrière te beëindigen"

Jeffrey de Zwaan verloor eind vorig jaar zijn PDC Tour Card. Op Q-School heroverde hij die echter meteen.

"Wat een enorme oplucht", opent De Zwaan tegenover Darts Actueel. "De eerste dagen op Q-School had ik al wat puntjes gesprokkeld, maar op de derde dag viel alles samen en heb ik de dagzege gepakt en dus ook de bijhorende Tour Card. Q-School is altijd lastig, maar ik ging er wel met het vertrouwen heen dat ik er in het verleden ook al succesvol was geweest."

Schouderblessure

De Zwaan had de voorbije jaren af te rekenen met een schouderblessure. "Ik heb het mentaal bijzonder moeilijk gehad en dacht zelfs aan stoppen. Ik had zoveel pijn en verloor dan ook nog eens bijzonder veel wedstrijden, dat was heel moeilijk om mee om te gaan."

"De voorbije dertien weken heb ik echter een traject gevolgd bij een schouderspecialist in het ziekenhuis", vervolgt de 26-jarige Nederlander. "Uit recente metingen is gebleken dat ik nog maar zes procent instabiliteit heb in mijn schouder, dat is al veel beter dan vroeger. Ik voel me stilaan ook een stuk beter en mijn niveau begint terug te komen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties