Deelnemersveld voor PDC World Youth Championship 2021 bekend

Zondag 28 november strijden 32 talenten om de jeugdwereldtitel bij de PDC. Tot het deelnemersveld behoren zes Nederlandse spelers.

Niels Zonneveld en Geert Nentjes hebben een uitnodiging gekregen om deel te nemen aan de PDC World Youth Championship omdat zij een PDC Tour Card hebben. Hetzelfde geldt voor onder meer titelfavorieten als Callan Rydz, Ted Evetts en titelverdediger Bradley Brooks.

Tevens heeft de top acht van de Britse Development Tour en Europese Development Tour een invitatie ontvangen. Onder andere Jurjen van der Velde, Kevin Doets en Maikel Verberk wisten zich op deze wijze te kwalificeren, maar ook Rusty-Jake Rodriguez, Nico Kurz en Nathan Rafferty.

Voor de laatste zes startplekken werden diverse kwalificatietoernooien gespeeld. Owen Roelofs won onlangs het kwalificatietoernooi in Leeuwarden, waardoor hij als zesde Nederlander meedoet in Minehead.

Het toernooi begint zondagochtend met een poulefase, waarbij de spelers over acht groepen worden verdeeld. De twee beste spelers van elke poule gaan door naar de knockout-fase. De finale wordt traditioneel gespeeld tussen de halve finales en de finale van de Players Championship Finals, die ook in Minehead plaatsvinden.

PDC Tour Card-houders

Callan Rydz

Ted Evetts

Bradley Brooks

Keane Barry

Ciaran Teehan

Lewis Williams

Adam Gawlas

Niels Zonneveld

Geert Nentjes

John Brown

UK Development Tour

Nathan Rafferty

Keelan Kay

Dom Taylor

Reece Colley

Liam Meek

Jarred Cole

Cameron Anderson

Joshua Richardson

Lewis Pride

EU Development Tour

Rusty-Jake Rodriguez

Fabian Schmutzler

Sebastian Bialecki

Jurjen van der Velde

Niko Springer

Kevin Doets

Nico Kurz

Maikel Verberk

International Qualifiers

Shusaku Nakamura

Lee Lok Yin

Owen Roelofs

Victor Manuel Rodriguez

Tobias Fischer

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties