Derde keer, goede keer voor Veenstra op Q-School: "Uiteraard is de ambitie om het PDC-WK te halen"

Richard Veenstra veroverde vorige week op Q-School zijn Tour Card voor de komende twee jaar. De 41-jarige Nederlander was in het verleden al halve finalist op het WK van de BDO en de WDF.

Veenstra veroverde zijn Tour Card via de Q-School ranglijst, waarin hij tweede eindigde. "Op de laatste dag wist ik al in de kwartfinales dat ik zeker was van mijn Tour Card, daarom kon ik de laatste wedstrijden heel ontspannen afwerken. Ik ben echt bijzonder tevreden dat het dit jaar wel gelukt is om een Tour Card te veroveren", zegt Veenstra tegenover Darts Actueel.

Voor Veenstra was het zijn derde deelname aan Q-School. "De eerste keer was het wat wennen en de tweede keer had ik pech met de loting. Vorig jaar ben ik wegens de pandemie niet geweest. Derde keer, goede keer dus!"

Werk en dartscarrière combineren

Veenstra werkt bij een luxe botenbouwer. "Ik ben verantwoordelijk voor de inkoop. Ik ga het ook blijven combineren met het darten. De voorbije dagen heb ik mijn kalender gemaakt voor het komende jaar en eigenlijk verschilt het niet zoveel met vorig jaar, ook toen was ik regelmatig weg voor toernooien van de WDF en Modus Super Series.

'Flyers' is de bijnaam van Veenstra. "Hier in de buurt speelt een ijshockeyteam met de naam Veenstra Flyers. Vrienden zijn me ook zo beginnen noemen en telkens we een ploegje inschreven voor een quiz of een toernooitje was dat onder de naam Flyers", lacht hij.

WK

In zijn eerste jaar bij de PDC wil Veenstra vooral genieten. "Natuurlijk is het een doel om ooit op het PDC-WK te staan, maar we zien wel hoe het loopt. Het belangrijkste is om eind volgend jaar in de top-64 van de wereldranglijst te staan om zo mijn Tour Card te behouden."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties