Dit zijn alle Tour Card-winnaars op de Europese Q-School met onder meer zeven Nederlanders, twee Belgen en Cadby

De Europese Q-School 2023 heeft gezorgd voor zeven Nederlandse Tour Card-houders, twee Belgische winnaars en de terugkeer van het Australische fenomeen Corey Cadby.

Meteen op de eerste dag van de finalefase zorgde Jeffrey Sparidaans voor het eerste Nederlandse succes. In de daaropvolgende dagen wisten Corey Cadby, Jeffrey de Zwaan en Robbie Knops de dagzeges te pakken. Voor Sparidaans en Knops wordt het hun eerste periode als Tour Card-houder bij de PDC.

'King Cadby' maakte van 2016 tot en met 2018 veel indruk op het PDC-circuit, werd onder meer jeugdwereldkampioen, maar verdween na 2019 van het strijdtoneel. In de daaropvolgende jaren kwam de Australiër alleen nog maar met randzaken in het nieuws. Nu zorgde Cadby eindelijk weer eens voor een sportief hoogtepunt.

De Zwaan heeft ook een vervelende periode achter de rug. Na zijn halve finale op de World Matchplay in 2018 ging het de laatste twee seizoenen bergafwaarts door een hardnekkige schouderblessure. Aan het einde van 2022 kwam De Zwaan weer in een goede vorm, maar het was te laat om zijn Tour Card te redden. 'The Black Cobra' moest voor de derde keer naar Q-School, maar hield ook voor de derde maal een Tour Card over aan dit evenement.

De tien overige Tour Cards werden via de Europese Q-School Order of Merit verdeeld voor de spelers die het meest constant presteerden tijdens de finalefase in Kalkar. De Nederlander Maik Kuivenhoven en de 22-jarige Duitser Pascal Rupprecht hadden voorafgaand aan het afsluitende toernooi al genoeg punten voor een Tour Card. Al snel werd Ronny Huybrechts toegevoegd aan dit tweetal. De Belg maakt na drie jaar afwezigheid zijn terugkeer op de Pro Tour.

Richard Veenstra, Niels Zonneveld, Karel Sedlacek, Jacques Labre, Daniel Klose, Gian van Veen en Owen Roelofs wisten later op de slotdag hun PDC Tour Card veilig te stellen. Voor Veenstra, Labre, Klose, Van Veen en Roelofs is het de eerste keer dat ze een Tour Card hebben. Labre is zelfs de allereerste Franse Tour Card-houder ooit.

Dagwinnaars

Jeffrey Sparidaans

Corey Cadby

Jeffrey de Zwaan

Robbie Knops

Winnaars via Europese Q-School Order of Merit

Maik Kuivenhoven

Richard Veenstra

Niels Zonneveld

Pascal Rupprecht

Ronny Huybrechts

Karel Sedlacek

Jacques Labre

Daniel Klose

Gian van Veen

Owen Roelofs

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties