Deta Hedman twijfelt over toekomst: ''Altijd gezegd dat ik zou stoppen als plezier is verdwenen''

Deta Hedman lijkt het niet helemaal meer naar haar zin te hebben op het damescircuit, zo suggereert 'The Heart of Darts' in een bericht op sociale media.

De 64-jarige Engelse deed afgelopen weekend mee aan de PDC Women's Series-toernooien in Wigan. Bij het laatste toernooi van het weekend boekte Hedman haar beste resultaat door de kwartfinales te halen. Ze miste bovendien twee matchdarts in haar partij tegen de uiteindelijke winnares Mikuru Suzuki om door te dringen tot de halve finales.

''Ik heb altijd gezegd dat ik zou stoppen als het plezier is verdwenen bij het beoefenen van deze sport. Met de huidige problemen binnen het vrouwendarts komt dat moment dichterbij'', zo schrijft ze op X.

Met haar referentie naar 'de huidige problemen binnen het vrouwendarts' doelt Hedman ongetwijfeld op de toelating van transgenders tot de damestoernooien. Hedman is hier een fervent tegenstandster van en heeft zich al een aantal keren uitgesproken tegen de deelname van transgenders aan dartstoernooien voor vrouwen.

Lees meer over:
PDC Deta Hedman

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties