Deze opvallende namen zullen niet aanwezig zijn op het WK Darts

Het WK Darts zal plaatsvinden van 15 december tot en met 3 januari in Londen. Na het PDPA-kwalificatietoernooi op 27 november is het volledige deelnemersveld compleet. Er zullen echter ook wat opvallende namen ontbreken in het Alexandra Palace.

De hoogst geplaatste speler die niet is geplaatst voor deze editie van het WK Darts is Alan Soutar. De nummer 34 van de wereld wist bij zijn vorige twee WK-deelnames telkens de laatste 16 te bereiken, waarbij hij een aantal grote namen versloeg. Dit jaar kende de Schot echter een vrij matig jaar op de Pro Tour, waardoor hij zal ontbreken in Alexandra Palace.

Een van de opvallendste namen die zich niet voor het WK Darts geplaatst heeft is Vincent van der Voort. De 47-jarige Nederlander heeft sinds 2008 aan alle edities van het PDC-wereldkampioenschap deelgenomen, maar is sinds afgelopen WK Darts uit de top-32 van de wereld gevallen. Van der Voort kende een zeer matig jaar op de Pro Tour en heeft aangegeven te zullen stoppen als hij volgend jaar geen beter seizoen draait.

Een andere opvallende naam die zich niet voor het WK Darts geplaatst heeft is Mervyn King. Net als Van der Voort heeft King sinds 2008 aan alle edities van het PDC-wereldkampioenschap deelgenomen, maar ook hij is inmiddels uit de top-32 van de wereld gevallen. Ook Mensur Suljovic, die 15 WK-deelnames bij de PDC op zijn naam heeft staan, zal dit jaar niet spelen in Alexandra Palace.

Adrian Lewis zal voor het eerst sinds 2006 afwezig zijn op het WK Darts. De tweevoudig ex-wereldkampioen had eerder dit jaar besloten tijdelijk te stoppen met darts. Martijn Kleermaker plaatste zich eveneens niet en zal er komend jaar ook niet bij zijn. Kleermaker maakte bekend zijn carrière tijdelijk te onderbreken om zo meer tijd met zijn kinderen te kunnen doorbrengen.

Jeff Smith zal na 5 WK-deelnames dit jaar ontbreken op het PDC WK. De Canadees won dit jaar weliswaar het PDC North American Championship, maar door nieuwe regels mocht hij zich als Tour Card-houder niet via deze route voor het WK kwalificeren. Meervoudig WK-deelnemers Rowby-John Rodriguez, Ryan Meikle en Darius Labanauskas zullen eveneens ontbreken in Londen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties