Deze spelers hebben in 2022 het meeste prijzengeld te verdedigen op de PDC Order of Merit

Vanaf februari beginnen de eerste rankingtoernooien van het nieuwe PDC-seizoen. Elke speler zal het belangrijk vinden om het jaar goed te starten, maar dat geldt vooral ook voor de spelers die in 2022 veel prijzengeld te verdedigen hebben op de wereldranglijst.

Elf spelers in de huidige top-64 van de PDC Order of Merit verdedigen namelijk meer dan 67 procent van hun totale prijzengeld op de wereldranglijst, een ranking die gebaseerd is op prestaties over een periode van 54 weken.

De speler voor wie procentueel het meeste prijzengeld op het spel staat is Jeffrey de Zwaan. De Leidschendammer moet namelijk 90.33 procent van zijn prijzengeld verdedigen. Dat komt voornamelijk omdat De Zwaan door blessureleed weinig prijzengeld wist te sprokkelen in 2021. The Black Cobra zal dit jaar minimaal het WK Darts moeten halen om zijn PDC Tour Card te behouden.

Dat laatste geldt ook voor Steve West, Glen Durrant, Keegan Brown, Jamie Hughes en Max Hopp. West moet ook een flinke som verdedigen, liefst 86.32 procent. Durrant gaat ook een cruciaal jaar tegemoet. De voormalig Premier League-kampioen kende een dramatisch 2021 en moet nu volop aan de bak.

Een andere Nederlander waarvoor veel op het spel staat is Jermaine Wattimena. De Gelderlander moet 69 procent van zijn prijzengeld verdedigen. Ook hij zal wellicht het WK Darts moeten halen om zijn Tour Card te behouden voor het komende jaar.

Andere grote namen die veel moeten verdedigen, zijn Devon Petersen (73.66 procent), Simon Whitlock (71.59 procent) en Gary Anderson (67.18 procent). Anderson hoeft een groot gedeelte daarvan pas echter tijdens het WK Darts te verdedigen, aangezien hij tijdens de editie van 2021 in de WK-finale stond, die hij verloor van Gerwyn Price. Dat betekent ook dat Price tijdens het komende wereldkampioenschap een half miljoen pond te verdedigen heeft.

Tegelijkertijd zijn er ook spelers die juist relatief gezien weinig te verdedigen hebben. Onder meer Alan Soutar, Raymond van Barneveld en Florian Hempel hebben juist niets op het spel staan, omdat zij aan hun tweede Tour Card-jaar beginnen.

Aanstormende talenten als Luke Humphries, Callan Rydz en William Borland haalden in 2020 ook niet veel prijzengeld. Dat geldt ook voor Peter Wright, die dit jaar een uitgelezen mogelijkheid heeft om de nummer-één-positie op de wereldranglijst over te nemen van Price.

Deze spelers hebben in 2022 het meeste prijzengeld te verdedigen op de PDC Order of Merit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties