Australische darters strijden vanaf februari (op afstand) voor plek op WK Darts

De PDC heeft de details voor het nieuwe DPA Pro Tour-seizoen naar buiten gebracht. Op dit circuit strijden Australische darters om een plek op het WK Darts.

Vanwege reisbeperkingen in Australië door de coronapandemie, is er voor een aparte opzet gekozen. In vijf verschillende Australische staten worden voorrondes gespeeld, die voor een deelnemersveld van 32 spelers zorgen voor één van de vijf Pro Tour-weekenden. Elk zo'n weekend bestaat uit drie Pro Tour-toernooien.

Die 32 spelers gaan op afstand de strijd met elkaar aan. Dat wil zeggen dat de scores geregistreerd en bijgehouden worden via een camera. Spelers staan dus niet samen aan de oche.

Per toernooi wordt er vierduizend pond aan prijzengeld verdeeld. De eindranglijst wordt overigens niet opgemaakt op basis van prijzengeld, maar door middel van behaalde punten. De speler met de meeste punten na vijftien toernooien krijgt een uitnodiging voor het WK Darts.

Puntenverdeling per toernooi

20 - Winnaar

16 - Runner-up

12 - Halvefinalisten

8 - Kwartfinalisten

4 - Laatste 16

2 - Laatste 32

Lees meer over:
PDC DPA

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties