19-jarige Jansen kijkt uit naar debuut op Pro Tour: 'Er gaat nu een heel andere wereld voor mij open'

Danny Jansen mag de komende twee jaar in actie komen op de PDC Pro Tour. De 19-jarige Nederlander veroverde onlangs een Tour Card op de Europese Q-School in het Duitse Niedernhausen.

Jansen werd uiteindelijk vijfde in de Europese Q-School ranglijst en veroverde zo zijn Tour Card. “Ik speelde goed. Toen ik me op één van de vier dagen kwalificeerde voor de finale wist ik dat een Tour Card heel dichtbij was. Toch kan het ook zomaar de andere kant op vallen, want je staat wel een hele dag te gooien. Na een hele week was ik ook echt op”, aldus Jansen tegenover Tubantia.

De Holtenaar werd bij thuiskomst warm ontvangen. “We zijn wel met iets meer mensen dan toegestaan, maar dat is dan maar even zo. Dit is een heel speciaal moment. Mijn vader was de hele week bij mij, speelde zelf ook een kleiner toernooi, en was ook erg emotioneel. Er gaat nu een heel andere wereld voor mij open.”

Meer trainen

Jansen werkt in de traprenovatie en helpt ook geregeld thuis op de boerderij. Hij zal zich nu echter meer gaan richten op zijn dartscarrière. “Ik zal meer moeten gaan trainen dan voorheen. Het grootste doel is nu om bij de 64 beste spelers van de wereld te komen. Maar we gaan gewoon spelen en zien waar het schip strandt.”

Lees meer over:
PDC Q-School Danny Jansen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties