Dit zijn alle Tour Card-winnaars op de Europese Q-School inclusief vijf Nederlanders en een Nederlandse Amerikaan

De Europese Q-School heeft vijf Nederlandse Tour Card-winnaars opgeleverd. Daarnaast was er ook succes voor een Nederlandse Amerikaan, twee Belgen, twee Polen, twee Spanjaarden, een Oostenrijker, een Deen en een Duitser.

Vier van de vijftien Tour Cards gingen naar de dagwinnaars. José Justicia, Brian Raman, Luc Peters en Krzysztof Kciuk slaagden erin om één van de vier toernooien op hun naam te schrijven om zo een Tour Card te veroveren.

De ranking werd gewonnen door Mario Vandenbogaerde, die twee dagfinales verloor. Jules van Dongen, uitkomend voor de Verenigde Staten maar geboren in Nederland, werd tweede en gaat dus ook zijn debuut maken op de PDC Tour.

Kevin Doets, Danny Jansen, Damian Mol en Jimmy Hendriks wisten verder via de Q-School Order of Merit een Tour Card te winnen. Hendriks was eerder in 2017 en 2018 in het bezit van een Tour Card, terwijl het voor de andere drie namen een mijlpaal is.

De andere Tour Card-winnaars zijn Tony Martinez, Radek Szaganski, Ricardo Pietreczko, Vladimir Andersen en Rowby-John Rodriguez. Andersen is pas de tweede Deense darter ooit met een Tour Card, na Per Laursen in 2014.

Onder meer Derk Telnekes, Ryan de Vreede, Christian Kist, Benito van de Pas, Ronny Huybrechts, Cristo Reyes, Chris Landman en Jerry Hendriks grepen naast een Tour Card. Zij kunnen komend seizoen nog wel terecht op de Challenge Tour, het tweede niveau bij de PDC.

Tour Card-winnaars op Europese Q-School 2022

Dagwinnaars

Jose Justicia

Brian Raman

Luc Peters

Krzysztof Kciuk

Tour Card-winnaars via ranking

Mario Vandenbogaerde

Jules van Dongen

Kevin Doets

Tony Martinez

Danny Jansen

Radek Szaganski

Damian Mol

Jimmy Hendriks

Ricardo Pietreczko

Vladimir Andersen

Rowby-John Rodriguez

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties