Klaasen verdwijnt na vijftien jaar van PDC Pro Tour na mislopen Tour Card op Q-School

Jelle Klaasen is er niet in geslaagd om een PDC Tour Card te veroveren op de Q-School. The Cobra moest zaterdag het toernooi winnen tijdens de slotdag van de Q-School, maar verloor in de tweede ronde van Ronny Huybrechts. De afgelopen drie dagen verloor hij telkens in de eerste ronde, waardoor Klaasen de Q-School met nul punten heeft afgesloten.

Klaasen raakte na het afgelopen seizoen, waarin hij voor het tweede jaar op rij deelname aan het WK Darts misliep, zijn Tour Card kwijt. Dit jaar ontbreekt hij voor het eerst sinds zijn overstap naar de PDC in 2007 op de Pro Tour.

De 37-jarige Nederlander kende halverwege vorig decennium zijn beste jaren bij de PDC. In 2015 kwam Klaasen tot de kwartfinales op de World Grand Prix en European Championship, waarna hij bij het WK Darts van 2016 tot de halve finales wist te komen. Tijdens dat toernooi won The Cobra onder meer van Phil Taylor, alvorens de latere wereldkampioen Gary Anderson in de halve eindstrijd te sterk bleek.

Na zijn sterke optreden op het wereldkampioenschap haalde Klaasen ook de laatste vier op de UK Open en de kwartfinales op de European Championship. Het leverde hem een terugkeer in de Premier League Darts op in 2017, acht jaar na zijn vuurdoop in de prestigieuze dartscompetitie.

Zijn terugkeer in de Premier League Darts werd echter verstoord door een peesontsteking in de pols, waarvoor Klaasen ontstekingsremmende injecties kreeg waardoor hij toch in actie kon blijven komen. Dat kon echter niet voorkomen dat Klaasen na de eerste seizoenshelft werd uitgeschakeld in de Premier League Darts.

Sindsdien begon Klaasen ook langzaam af te glijden op de wereldranglijst. Even leek The Cobra weer de boel op de rit te hebben toen hij in 2020 de kwartfinales bereikte op de UK Open. Dat evenement bleek echter het laatste major-toernooi van zijn seizoen te zijn. In het afgelopen jaar kwam Klaasen in actie op de UK Open en Players Championship Finals, maar verloor hij in beide gevallen zijn eerste duel.

Door het mislopen van het WK Darts viel Klaasen definitief uit de top-64 van de PDC Order of Merit. Nu hij er niet in is geslaagd om zijn Tour Card terug te veroveren, rest hem deelname aan de Challenge Tour dit jaar. Daarnaast kan Klaasen meedoen aan de Euro Tour-kwalificatietoernooien die zijn opengesteld voor spelers zonder Tour Card.

Lees meer over:
PDC Jelle Klaasen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties