Sherrock kan hoge verwachtingen niet waarmaken op Q-School en grijpt naast Tour Card

Fallon Sherrock heeft op de UK Q-School niet in de buurt kunnen komen van een Tour Card. De 27-jarige Engelse verloor op de slotdag in de tweede ronde met 6-3 van Nathan Treadgold en moest de Q-School puntloos verlaten.

De voormalig Lakeside-finaliste leek in eerste instantie ook deelname aan de finalefase van de UK Q-School mis te lopen. Door een goede laatste dag wist Sherrock zich echter toch de plaatsen voor het vervolg van het meerdaagse evenement in Milton Keynes.

Sherrock begon de finalefase met twee nederlagen. Danny Lauby won woensdag met 6-1, waarna een dag later Joshua Richardson met 6-5 te sterk bleek. Op vrijdag wist de Queen of the Palace eindelijk een partij winnend af te sluiten. Ze versloeg David Pallett met 6-3, maar verloor daarna met 6-3 van Justin Smith waardoor ze voorafgaand aan de laatste speeldag nog steeds op nul punten stond op de Q-School Order of Merit.

Dat betekende dat Sherrock zaterdag het afsluitende toernooi moest winnen om alsnog een Tour Card over te houden aan de Q-School. Ze won in de eerste ronde met 6-5 nipt van Jarred Cole, maar een wedstrijd later ging het alsnog mis.

Ook zonder Tour Card heeft Sherrock nog voldoende mogelijkheden dit seizoen. Door haar deelname aan de Q-School, kan ze dit jaar meedoen aan de 24 Challenge Tour-toernooien en de Euro Tour-kwalificatietoernooien voor spelers zonder Tour Card.

Daarnaast is er ook nog de uitgebreide versie van de Women's Series. Dit circuit telt in 2022 twintig toernooien. Via de Women's Series zijn weer startplekken voor de Grand Slam of Darts en het WK Darts te verdienen.

Lees meer over:
PDC Fallon Sherrock Q-School

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties