Deze spelers kunnen mogelijk hun PDC Tour Card verliezen na het komende seizoen

Het nieuwe dartsseizoen staat weer voor de deur, wat betekent dat er de komende maanden weer veel ranking-toernooien gespeeld gaan worden. Voor sommige spelers, waaronder een aantal bekende namen, is deze periode extra van belang om in de top 64 te blijven en zo hun status als professioneel darter te behouden.

Spelers die een PDC Tour Card hebben, krijgen twee jaar de tijd om een positie in de top-64 van de wereldranglijst te bemachtigen. Valt een speler na die periode uit de top-64, dan moet deze speler terug naar Q-School om te proberen zijn Tour Card terug te verdienen.

Vincent van der Voort

Een van de opvallendste namen die buiten de 64 lijkt te gaan vallen is Vincent van der Voort. De 48-jarige Nederlander had sinds 2008 aan alle edities van het PDC-wereldkampioenschap deelgenomen, maar ontbrak op de afgelopen editie van het WK Darts voor het eerst sinds 2008 in het Alexandra Palace. De voormalig UK Open-finalist kende in 2023 een zeer matig jaar op de Pro Tour en heeft aangegeven te zullen stoppen als hij dit jaar geen beter seizoen draait.

Mervyn King

Een andere dartsveteraan die het risico loopt zijn Tour Card aan het eind van het seizoen kwijt te raken is Mervyn King. Net als Van der Voort ontbrak de 57-jarige Engelsman in december voor het eerst sinds 2008 op het WK Darts. Met kwartfinaleplaatsen op elke individuele major heeft King al een indrukwekkende carrière achter de rug.

Mensur Suljovic

Mensur Suljovic zal dit jaar ook beter moeten presteren om niet uit de top-64 te vallen. De 51-jarige Oostenrijker, die in 2018 nog in de finale van de World Matchplay stond, is inmiddels al gezakt naar plek 55 op de wereldranglijst.

Adrian Lewis

Adrian Lewis was op de afgelopen editie voor het eerst sinds 2006 afwezig op het WK Darts. De tweevoudig wereldkampioen had eerder dit jaar besloten tijdelijk te stoppen met darts. Als Lewis dit jaar opnieuw niet zal spelen valt hij gegarandeerd uit uit de top-64 en raakt hij zijn Tour Card kwijt.

Alan Soutar

Voorafgaand aan de afgelopen editie van het WK Darts was Alan Soutar nog de nummer 34 van de wereld. Soutar wist bij zijn twee WK-deelnames in 2022 en 2023 telkens de laatste 16 te bereiken, waarbij hij een aantal grote namen versloeg. Vorig jaar kende de Schot echter een vrij matig jaar op de Pro Tour, waardoor hij ontbrak in het Alexandra Palace en inmiddels al gezakt is naar plek 45 op de wereldranglijst.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties