Deze spelers zullen stijgen op de PDC-wereldranglijst in het komende seizoen

Het nieuwe dartsseizoen staat weer voor de deur, wat betekent dat er weer veel rankingtoernooien gespeeld zullen worden in de komende maanden.

Dit is voor spelers die goed in vorm zijn de uitgelezen kans om verder te stijgen op de wereldranglijst, zeker wanneer deze spelers geen of weinig prijzengeld te verdedigen hebben.

Gian van Veen

Gian van Veen had in 2023 een fantastisch seizoen in zijn eerste jaar als Tour Card-houder, met een finale op de vloer, twee kwartfinales op de Euro Tour en een halve finaleplaats op het EK Darts. Daarnaast eindigde de nummer 43 van de wereld dit jaar bovenaan de Development Tour en stond hij in de finale van de PDC World Youth Championship. Naast de UK Open staat Van Veen er ook al goed voor om zich te plaatsen voor de World Matchplay en de World Grand Prix en zo te stijgen naar de top 32 van de wereldranglijst.

Luke Littler

De 16-jarige Engelsman eindigde in 2023 dankzij vijf titels als tweede op de Development Tour en werd in november jeugdwereldkampioen. Bij zijn debuut in het Alexandra Palace maakte Littler een fantastische run naar de finale, waar hij met 7-4 in sets verloor van Luke Humphries. Door zijn run op het WK Darts kwam Littler ruim de top 64 van de wereld binnen en zal hij zijn eerste jaar als Tour Card-houder starten als de nummer 31 van de wereld.

Ryan Joyce

Ryan Joyce kende een uitstekend seizoen op de Pro Tour in 2023. De Engelsman wist één titel te pakken, eindigde als elfde op de Players Championship Order of Merit en haalde bovendien de halve finale van de Players Championship Finals. Door deze resultaten is de nummer 37 van de wereld al vrijwel zeker van deelnames aan de World Matchplay en de World Grand Prix.

Gary Anderson

Gary Anderson was na wat mindere seizoenen in 2023 uit de top 16 gevallen. De Schot kende echter een goed seizoen op de Pro Tour, want hij wist drie titels te pakken. De tweevoudig wereldkampioen lijkt de goede vorm terug te hebben gevonden en zal met goede resultaten op toernooien als de World Matchplay en de World Grand Prix weer richting de top-16 te stijgen.

Ricardo Pietreczko

Ricardo Pietreczko kende in 2023 het beste seizoen van zijn carrière met onder andere een eindzege op het German Darts Championship, waar hij in de finale Peter Wright versloeg zonder een dubbel te missen. De 29-jarige Duitser is al gegarandeerd van deelnames aan de World Matchplay en de World Grand Prix en zal komend seizoen dus de top-32 binnenkomen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties