Deze spelers zullen zakken op de wereldranglijst door hun afwezigheid op de Players Championship Finals 2023

De Players Championship Finals zal plaatsvinden van 24 tot en met 26 november in Minehead. Het deelnemersveld bestaat uit de beste 64 spelers van de Players Championship-toernooien dit jaar. Er zullen echter ook wat opvallende namen ontbreken in het Butlin's Minehead Resort.

De grootste naam die zal ontbreken op de Players Championship Finals is Peter Wright. De tweevoudig wereldkampioen speelde uiteindelijk zestien van de dertig Players Championship-toernooien. Liefst acht keer verloor Wright in de eerste ronde en verdiende hij geen prijzengeld. Het missen van de Players Championship Finals heeft voor Wright gevolgen op de wereldranglijst. Hij won namelijk de Players Championship Finals in 2021 en het toen gewonnen prijzengeld verdwijnt eind november op de wereldranglijst. Dat verlies is echter wel enigszins gecompenseerd doordat 'Snakebite' het EK Darts wist te winnen. Desondanks gaat er toch 100.000 pond van zijn prijzengeld af op de PDC Order of Merit. Dat heeft nog niet direct gevolgen voor zijn positie op de wereldranglijst, maar mogelijk gaat de Schot na het WK Darts wel posities inleveren op de wereldranglijst omdat hij in Alexandra Palace zelfs 500.000 pond moet gaan verdedigen.

Wright is niet de enige major-winnaar van dit seizoen die zich niet heeft geplaatst voor de Players Championship Finals. Ook World Matchplay-kampioen Nathan Aspinall ontbreekt in Minehead. 'The Asp' liet echter weten het toernooi bewust te schieten in verband met de verjaardag van zijn partner.

Mervyn King zal voor het eerst sinds 2008 niet deelnemen aan de Players Championship Finals. King haalde twee keer de finale in Minehead, waarvan de meest recente in 2020 tegen Michael van Gerwen. Ook Vincent van der Voort, die 14 deelnames op zijn naam heeft staan, zal dit jaar ontbreken in Minehead. Beide spelers zullen waarschijnlijk ook voor het eerst sinds 2008 ontbreken op het WK darts in december.

Darius Labanauskas en Devon Petersen namen in 2021 nog deel aan de Players Championships Finals. De afgelopen twee Pro Tour-seizoenen verliepen echter een stuk minder goed voor beide spelers, die waarschijnlijk beiden hun Tour Card gaan verliezen aan het eind van het jaar.

Mensur Suljovic behoorde aan het eind van dit Pro Tour-seizoen voor het eerst sinds 2015 niet tot de top 64 van de Players Championship-ranking. Hierdoor zal de Oostenrijker, die momenteel ook niet is geplaatst voor het WK darts, dit jaar ontbreken in Minehead. Zijn beste resultaat op de Players Championship Finals was een halve finaleplaats bij zijn debuut in 2015.

Andere opvallende namen die zich niet voor deze editie van de Players Championship Finals wisten te plaatsen zijn Madars Razma, Keane Barry en Alan Soutar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties