Deze spelers zullen zakken op de wereldranglijst door hun afwezigheid op de World Grand Prix

De World Grand Prix zal op 2 oktober aanvangen in Leicester. Het volledige deelnemersveld is al bekend, waaronder ook een aantal debutanten. Er zullen echter ook wat gevestigde namen ontbreken in de Morningside Arena, wat grote gevolgen heeft voor hun positie op de wereldranglijst.

Een van de bekendste namen die zal ontbreken op de World Grand prix is Mervyn King. Van 2007 tot en met 2021 nam hij deel aan alle edities van de World Grand Prix. The King wist zich in 2022 niet te plaatsen voor de World Grand Prix en zal ook dit jaar ontbreken in de Morningside Arena. Door het ontbreken op meerdere tv-toernooien zal King zakken naar de 37ste plek op de wereldranglijst. Dit zou kunnen betekenen dat we King ook niet op het op het WK Darts zullen zien, gezien zijn Pro-Tour-seizoen tot nu toe erg matig verloopt.

Een andere dartsveteraan die zich dit jaar niet wist te plaatsen is Vincent van der Voort. In de periode van 2007 tot en met 2021 maakte hij 10 keer deel uit van het deelnemersveld van de World Grand Prix. De carrière van de 47-jarige Nederlander loopt nu helaas wat minder goed en hij is al buiten de top 32 gevallen en nog niet zeker van een plek op het WK Darts. Van der Voort heeft al langere tijd last van motivatieproblemen en gaf recent aan dat hij de komende periode zal beslissen of hij wel of niet doorgaat met het spelen op de PDC Tour.

Mensur Suljovic en Ian White hebben respectievelijk 7 en 10 World Grand Prix-deelnames op hun naam staan, maar ontbraken vorig jaar en hebben zich dit jaar ook niet weten te plaatsen. White kan zijn kwartfinaleplaats van twee jaar geleden dus niet verdedigen en zal minimaal negen plekken zakken naar plek 55 op de wereldranglijst.

Martijn Kleermaker en Darius Labanauskas debuteerden in 2021 op de World Grand Prix, maar wisten zich daarna niet opnieuw te plaatsen voor het dubbel-in dubbel-uit toernooi. Labanauskas zal zakker naar het randje van de top 64, wat betekent dat hij risico loopt om aan het eind van het jaar zijn Tour Card te verliezen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties