Deze vijf wedstrijden moet je zien in de eerste ronde van de Players Championship Finals 2023

De Players Championship Finals zal plaatsvinden van 24 tot en met 26 november in Minehead. Het deelnemersveld bestaat uit de beste 64 speler op de Players Championships dit jaar.

De eerste ronde zal op vrijdagmiddag en -avond gespeeld worden. Dartnieuws blikt vooruit op de mooiste duels uit de eerste ronde van de Players Championship Finals 2023.

NIEUW: Ga naar onze LIVE SCORE om de Players Championship Finals 2023 te volgen

Callan Rydz (25) v Michael van Gerwen (40)

Op basis van de Players Championship Order of Merit is Callan Rydz verassend genoeg de hoger geplaatste speler in deze wedstrijd. De Engelsman begon goed aan dit Pro Tour-seizoen met meerde kwartfinales, maar bereikte zijn hoogtepunt op Players Championship 19, toen hij zijn derde PDC-rankingtitel wist te pakken. Michael van Gerwen pakte dit jaar ook een titel op de Pro Tour, maar heeft daarna veel toernooien overgeslagen, waardoor hij relatief laag op de Players Championship-ranking geëindigd is. Op basis van resultaten op tv-toernooien is de regerend Premier League-kampioen, die de Players Championship Finals maar liefst 7 keer wist te winnen (waaronder in 2022), in het voordeel.

Chris Dobey (29) v Raymond van Barneveld (36)

Met zijn overwinning op de Masters aan het begin van het jaar pakte Dobey de eerste major-titel in zijn carrière. Daarna bereikte hij de kwartfinales van de World Matchplay, de World Grand Prix en het European Championship. Van Barneveld wist zich door degelijke resultaten op de Pro Tour voor bijna alle major-toernooien in 2023 te plaatsen, maar wist nog geen goede run te behalen.

Damon Heta (3) v Jules van Dongen (62)

Damon Heta won dit jaar twee Players Championships en haalde daarnaast nog een finale en 5 halve finales. Op de tv-toernooien haalde hij de kwartfinales van de World Matchplay en de Grand Slam of Darts. Voor Jules van Dongen staat zijn Tour Card op het spel. Door een aantal goede resultaten op de Pro Tour dit jaar gaat de Nederlandse Amerikaan zijn debuut maken op de Players Championship Finals en het WK Darts.

Dimitri van den Bergh (31) v Jim Williams (34)

In het begin van 2023 haalde Dimitri van den Bergh de halve finales op het WK Darts, de UK Open en de World Cup of Darts. Sindsdien heeft de voormalige World Matchplay-kampioen echter wisselvallige vorm laten zien op zowel de tv-toernooien als op de Pro Tour. Jim Williams toonde recent goede vorm toen hij op Players Championship 30 zijn tweede PDC-rankingfinale haalde.

Gerwyn Price (1) v Ricky Evans (64)

Gerwyn Price pakte dit jaar maar liefst 6 titels op de Pro Tour en is daardoor als nummer 1 geplaatst voor deze editie van de Players Championship Finals. Daarnaast won Price dit jaar twee Euro Tour-toernooien, de World Cup of Darts en bereikte hij voor het eerst in zijn carrière de finale van de Premier League. Echter heeft 'The Iceman' zichzelf nog niet met een individuele major-titel kunnen belonen dit seizoen. Hij zal in de eerste ronde langs 'Rapid Ricky' moeten komen, die voor de zevende keer aan de Players Championship Finals gaat deelnemen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties