Deze vijf wedstrijden moet je zien in de eerste ronde van de World Matchplay 2023

De World Matchplay zal komende zaterdag van start gaan in de Winter Gardens in Blackpool. De top 16 van de wereldranglijst neemt het in de eerste ronde op tegen de 16 besten op de Pro-Tour ranking.

Dit levert vroeg in het toernooi meteen al een paar mooie match-ups op. Dartsnieuws blikt vooruit op de vijf mooiste duels uit de eerste ronde van de World Matchplay 2023.

Dave Chisnall (12) vs Gary Anderson

De derde wedstrijd van de zaterdag zal gespeeld worden tussen twee mannen die al succes op de Matchplay behaald hebben; Chisnall was de runner-up van 2014 en Anderson de kampioen van 2018. Anderson was voorheen altijd als top-16 speler geplaatst voor de World Matchplay, maar is na wat mindere seizoenen uit die top-16 gevallen. De Schot is echter goed in vorm op de Pro-Tour dit jaar. Hij won Players Champhionship 8, terwijl Chisnall twee titels op de Euro Tour wist te pakken dit jaar. Het is dus zeker de moeite waard om te zien wie de derde wedstrijd op de openingsavond zal gaan winnen.

Damon Heta (14) vs Josh Rock

De nummer 14 van de plaatsingslijst neemt het op tegen één van de grootse talenten van het moment. Damon Heta won Players Chapionship 14, terwijl Rock de runner-up was op de Austrian Darts Open en Players Champions 7 en 12. Wat de doorslag in deze wedstrijd zou kunnen geven is dat Heta niet heel goed op TV presteert; hij wist op zowel de World Matchplay als de World Grand Prix nog niet voorbij de eerste ronde te komen. Rock zou zijn debuut in Blackpool op de zondagmiddag meteen met een overwinning kunnen afsluiten.

Nathan Aspinall (9) vs Krzysztof Ratajski

De eerste wedstrijd op de zondagavond zal gespeeld worden tussen twee redelijk ervaren Matchplay-deelnemers. Ratajski’s beste resultaat in Blackpool was de halve finale in 2021, terwijl de kwartfinales in 2021 en 2022 de beste resultaten van Aspinall vormen op dit toernooi. Beide spelers hebben al goede resultaten gehaald dit jaar, met een Euro Tour-finale voor Aspinall en een Players Championship-titel voor Ratajski.

Dimitri van den Bergh (10) vs Ross Smith

De wedstrijd tussen van den Bergh en Ross Smith, respectievelijk de voormalig Matchplay-kampioen en de regerend Europees kampioen, zal de eerste wedstrijd zijn van de maandagavond. Van den Bergh begon uitstekend aan 2023 met halve finaleplaatsen op zowel het WK als de UK Open. Echter heeft de Belg ook een teleurstellende Premier League-campagne achter de rug en wist hij nog niet verder te komen dan de derde ronde op de Euro Tour dit jaar. Afgelopen weekend haalde hij daarentegen wel weer de finale op het World Series-toernooi in Polen. Met de wisselvallige vorm van de Belg zou Ross Smith, die dit jaar onder andere een titel op de vloer pakte, zeker kans hebben om voor het eerst een wedstrijd te winnen op de World Matchplay.

Ryan Searle (15) vs Raymond van Barneveld

Deze wedstrijd, die ook zal plaatsvinden op de maandagavond, is een herhaling van de match-up op de European Darts Matchplay. Van Barneveld wist op dat toernooi nipt met 6-5 te winnen van Searle om vervolgens de kwartfinale te bereiken. Searle behaalde dit jaar finales van drie Players Championship-toernooien, waarvan hij er één wist te winnen. Zal Barneveld zijn terugkeer naar Blackpool direct kunnen verzilveren met een overwinning in de eerste ronde of zal Searle eindelijk zijn eerste overwinning op de Word Matchplay pakken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties