"Die lach is eindelijk terug op mijn gezicht" - Jonny Clayton straalt weer na moeilijke periode

Jonny Clayton ging afgelopen weekend onderuit in de finale van het Dutch Darts Championship. De 49-jarige Welshman verloor met 8-4 van Josh Rock.

Clayton staat niet gekend als een trainingsbeest, maar besefte dat er iets moest veranderen. "Ik heb de laatste maanden veel demonstratietoernooien gespeeld. Ik voelde dat ik wat extra training nodig had. Normaal ik eerder lui van aard, maar door die demonstratietoernooien heb ik training en matchritme bij elkaar", zegt hij.

"Ik sta ook opnieuw te spelen met een lach op mijn gezicht. Mijn vader is vorige zomer overleden en dat was een harde klap om te verwerken. Ik was een tijdje alle interesse in darts verloren. Ik heb me echter herpakt omdat ik weet dat hij me graag zag spelen en me altijd steunde. Hij zou niets liever gewild hebben dan dat ik doorging met mijn dartscarrière."

"Die lach is eindelijk terug op mijn gezicht" - Jonny Clayton straalt weer na moeilijke periode
Clayton is door zijn finaleplaats op het Dutch Darts Championship gestegen naar de achtste plaats op de wereldranglijst

Premier League Darts

Clayton miste dit jaar de Premier League Darts. "Dat deed pijn, dat ga ik zeker niet ontkennen. Ik heb het ook echt gemist, ik wil volgend jaar absoluut terugkeren. Ik weet dat ik daarvoor nog enkele goede prestaties nodig heb en het motiveert me extra om daar voor te gaan."

"Ik heb de voorbije maanden regelmatig berichtjes gekregen van andere topspelers om me te plagen dat ik er dit jaar niet bij was. Goed bedoeld allemaal, maar daardoor ben ik er extra hard op gebrand om terug te keren naar Premier League Darts."

World Cup of Darts

Clayton is binnen een maand ook opnieuw van de partij op de World Cup of Darts, waar hij aan de zijde van zijn landgenoot Gerwyn Price de titel verdedigt. "Het zou geweldig zijn om dat toernooi voor de derde keer (Clayton en Price wonnen ook in 2020) te winnen. Ik kan niet wachten om dat toernooi te spelen, het is altijd een plezier om aan de zijde van Gerwyn te mogen spelen. We kunnen het bijzonder goed met elkaar vinden en er is veel vertrouwen tussen ons, dat is het belangrijkste op zo'n teamcompetitie."

"Al wordt het zeker niet makkelijk om een nieuwe titel te veroveren", vervolgt 'The Ferret'. "Het is dit jaar misschien we de sterkste bezetting ooit op de World Cup of Darts. Maar één ding is zeker, we gaan ons uiterste best doen om die trofee opnieuw mee te brengen naar Wales."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties