PDC wil spelers die alcohol meesmokkelen naar dartstoernooien strenger straffen

De PDC gaat voortaan harder actie ondernemen tegen darters die alcohol meesmokkelen naar de vloertoernooien op het PDC-circuit. De dartsbond heeft opgemerkt dat steeds meer spelers het niet zo nauw nemen met de regels rondom het gebruik van alcohol.

De PDC heeft een aantal vaste locaties (Milton Keynes, Wigan, Leicester en Hildesheim) gestrikt waar de vloertoernooien worden gespeeld. Met de eigenaren van deze locaties zijn deals afgesloten, waarbij de drankomzet naar de locaties zelf gaat. Daarom vindt de PDC het niet de bedoeling dat spelers hun eigen alcoholische dranken meenemen.

Deze regel geldt al enkele jaren, maar spelers proberen al enige tijd om deze regels te omzeilen door bijvoorbeeld alcoholische drank mee naar binnen te smokkelen. Dit is volgens de PDC een overtreding van het toernooireglement. Na overleg met de PDPA (spelersvakbond) en de DRA (tuchtcommissie) is de PDC tot de conclusie gekomen dat er strengere sancties nodig zijn voor spelers die deze regels overtreden.

Spelers die toch proberen alcohol mee te smokkelen kunnen oplopende boetes verwachten. Bij een eerste overtreding moet een speler een boete van £250 bepalen. Bij een tweede (£500) en derde (£1000) overtreding moet er nog meer geld afgetikt worden. Wanneer een speler voor de vierde keer binnen één kalenderjaar in de fout gaat, wordt de zaak voorgelegd bij de tuchtcommissie. De verwachting is dan dat er een schorsing opgelegd gaat worden.

Brief van PDPA naar alle PDPA-leden 

Een bericht voor alle PDPA-leden van de DRA met betrekking tot het meenemen van je eigen alcohol in naar speellocaties.

Er is een toename van het aantal gevallen waarbij spelers alcohol hebben meegenomen naar speellocaties op de vloertoernooien. Deze werden meegesmokkeld in waterflessen en andere verpakkingen. Dit is uitdrukkelijk verboden en de spelers zijn er eerder al op gewezen dat dit een overtreding van het toernooireglement is.

De PDC heeft dit besproken met de DRA en PDPA, en daarop is besloten dat er zwaardere sancties nodig zijn om dergelijke acties te ontmoedigen. De nieuwe aanpak is om oplopende boetes uit te delen voor dergelijke overtredingen. De boetes zijn als volgt en gelden voor alle PDC-evenementen op de vloer:

1e overtreding £250

2e overtreding £500

3e overtreding £1000

4e overtreding wordt doorverwezen naar de DRA tuchtcommissie met de verwachting van een schorsing

Het tellen van de overtredingen begint in elk seizoen opnieuw.

Als je deze belangrijke informatie niet leest, zul je het niet weten.

PDPA

PDC wil spelers die alcohol meesmokkelen naar dartstoernooien strenger straffen
Lees meer over:
PDC DRA

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties