“De Premier League is niet voor iedereen weggelegd” - Wayne Mardle betwijfelt of we Gerwyn Price volgend jaar gaan terugzien

Het is geen geheim dat Gerwyn Price de laatste jaren niet echt genoten heeft van zijn deelnames aan de Premier League Darts. Hoewel de Welshman onlangs terugkeerde in de top-4 van de PDC Order of Merit, is het nog maar de vraag of hij in 2025 nog betrokken zal zijn bij de Premier League.

''Zo blij dat dit achter de rug is,'' schreef Price onlangs op zijn officiële Instagram nadat zijn deelname aan de recent afgelopen Premier League Darts ten einde kwam. 'The Iceman' eindigde op een teleurstellende zevende plaats en wist geen enkele weektitel te pakken. ''Einde van de Premier League voor mij. Ik zou graag zeggen dat ik ervan genoten heb, maar dan zou ik liegen.”

Viervoudig Premier League Darts-ster en deskundige Sky Sports-analist Wayne Mardle mengde zich onlangs in het Gerwyn Price-debat in gesprek met Online Darts. “Een uitnodiging voor de Premier League afslaan is iets waar je over na moet denken,” begint Mardle, die zich goed kan inleven nadat hij zijn eigen strijd in het zwaarste toernooi van de sport heeft gehad. “Gerwyn Price is erg reactionair, dus hoe hij zich op dat moment ook voelt, hij post. Hij heeft de gewoonte om dat te doen.”

“Vergeet niet dat hij zich ook heeft teruggetrokken uit de Masters, hij heeft zich teruggetrokken uit andere evenementen en hij heeft zelfs gedreigd zich terug te trekken uit het wereldkampioenschap,” vervolgt Mardle. “De Premier League is niet voor iedereen weggelegd. Als je verslagen wordt, is het een verschrikkelijke plek om te zijn. Vorig jaar genoot hij van de play-offs omdat hij zo goed was en dit jaar geniet hij er niet van omdat hij verslagen wordt. Als hij een uitnodiging krijgt, kan hij die wel of niet accepteren.”

Of Price die uitnodiging ook krijgt, is echter geen garantie. “Als je een afkeer toont en zegt ‘ik vind het niet leuk’ en dan een week niet komt opdagen, al weet ik niet of hij een slechte rug had of niet. Maar als je niet betrouwbaar bent, waarom zou er dan op je vertrouwd moeten worden?”', zo vraagt Mardle zich af. “Ik ben eruit gehaald, dus ik weet hoe het is. Ik heb gewoon het gevoel dat dit jaar, als je er één mist, je er niet van geniet, als je elke week post waar je niet van geniet, er dan een mogelijkheid is dat hij niet wordt uitgenodigd.''

Lees meer over:
PDC Wayne Mardle Gerwyn Price

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties