Deelnemersveld US Darts Masters 2024: veel bekende gezichten aanwezig bij het World Series-toernooi in New York

De absolute wereldtop is deze week te vinden in New York, waar al enkele seizoenen jaarlijks de US Darts Masters wordt gespeeld. Het toernooi wordt op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni plaatselijke tijd gespeeld.

De US Darts Masters verscheen in 2017 voor het eerst de PDC-kalender. Toen vond het toernooi nog plaats in Las Vegas, evenals in 2018 en 2019. In 2020 en 2021 kon het evenement niet doorgaan vanwege de coronapandemie, waarna het World Series-toernooi in 2022 terugkeerde in New York.

Het toernooi wordt bovendien gespeeld op een iconische locatie, namelijk de Madison Square Garden in New York. De plek waar al vele grote sportwedstrijden zijn gespeeld. De voorbije jaren werd duidelijk dat de dartssport steeds meer begint te leven in de Verenigde Staten, want er komt steeds meer volk op het toernooi af.

Op de US Darts Masters 2024 krijgen acht Noord-Amerikaanse spelers de kans om zich te meten met de acht beste darters ter wereld. Het zijn de acht spelers die de voorbije maanden ook wekelijks te zien waren op donderdag in de Premier League Darts.

Peter Wright, Michael Smith, Gerwyn Price en Michael van Gerwen waren er de afgelopen twee edities ook bij in New York. Smith won het toernooi in 2022, terwijl Van Gerwen er in 2023 met de eindzege vandoor ging. Zij krijgen gezelschap van Rob Cross, Luke Humphries, Luke Littler en Nathan Aspinall. Voor Littler wordt het vanzelfsprekend de allereerste keer dat hij mag deelnemen aan de US Darts Masters.

Zij treffen dus allemaal een Amerikaanse of Canadese speler in de eerste ronde van de US Darts Masters. Tot de Noord-Amerikaanse vertegenwoordiging behoren Matt Campbell, Jules van Dongen en Danny Lauby, de drie Noord-Amerikaanse darters die tegenwoordig in het bezit van een PDC Tour Card zijn.

Stowe Buntz is ook van de partij. De kleurrijke Amerikaan debuteerde de afgelopen maanden op de Grand Slam of Darts en het WK Darts, en verdiende zijn plek op dit toernooi als winnaar van de CDC Continental Cup. Alex Spellman plaatste zich als winnaar van de CDC Cross-Border Challenge. De line-up wordt verder compleet gemaakt door Jeff Smith, David Cameron en Adam Sevada.

Deelnemersveld US Darts Masters 2024

PDC-spelers

Luke Humphries

Michael van Gerwen

Michael Smith

Nathan Aspinall

Gerwyn Price

Rob Cross

Peter Wright

Luke Littler

Noord-Amerikaanse spelers

Matt Campbell

Jules van Dongen

Danny Lauby

Stowe Buntz

Alex Spellman

David Cameron

Jeff Smith

Adam Sevada

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties