Van Gerwen wint US Darts Masters na whitewash in finale tegen verrassende finalist

Michael van Gerwen heeft de US Darts Masters gewonnen. Afgelopen nacht werden de kwartfinales, halve finales en finale van het World Series-toernooi in New York gespeeld.

Van Gerwen ging de finaledag van start met een 6-2 overwinning op Jim Long. Rob Cross versloeg Dimitri van den Bergh met 6-2 bij de laatste acht, terwijl Luke Humphries met 6-4 te sterk was voor Gerwyn Price. In de laatste kwartfinale zegevierde Jeff Smith met 6-2 tegen Nathan Aspinall.

Vervolgens mondden beide halve finales uit in een thriller. Allereerst was het Van Gerwen die Cross met 7-6 op de knieën wist te krijgen. 'Mighty Mike' stond 4-6 achter in dit duel en moest twee breaks goed maken. Met een 15-darter en een 14-darter keerde de Nederlander terug tot 6-6, alvorens Van Gerwen de winst naar zich toetrok met een schitterende 11-darter nadat Cross één matchdart op de bullseye had gemist.

In de tweede halve finale zorgde Jeff Smith voor een sensatie door Humphries uit het toernooi te knikkeren. De Canadees overleefde in de twaalfde leg één matchdart en dwong via dubbel 18 een laatste leg af. Vervolgens besloot Smith de partij met een spectaculaire 167 finish.

Met stunts tegen Aspinall en Humphries leek Smith wel zijn kruit verschoten te hebben, want de finale bleek een eenzijdige partij. Van Gerwen versloeg Smith met liefst 8-0 en greep daardoor de titel in de iconische Madison Square Garden.

Met deze eindzege sleept de 34-jarige Brabander de hoofdprijs van 20.000 pond in de wacht. Eind mei verdiende Van Gerwen al 275.000 pond met zijn eindzege in de Premier League Darts.

Uitslagen finaledag US Darts Masters 2023

Kwartfinale

Michael van Gerwen 6-2 Jim Long

Rob Cross 6-2 Dimitri Van den Bergh

Luke Humphries 6-4 Gerwyn Price

Jeff Smith 6-2 Nathan Aspinall

Halve finale

Michael van Gerwen 7-6 Rob Cross

Jeff Smith 7-6 Luke Humphries

Finale

Michael van Gerwen 8-0 Jeff Smith

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties