Nathan Aspinall moet reis naar New York uitstellen vanwege visumprobleem

De Europese deelnemers aan de US Darts Masters in New York namen afgelopen maandag het vliegtuig richting de Verenigde Staten. Nathan Aspinall moest zijn reis echter uitstellen.

Op zijn Facebook meldt 'The Asp' dat hij en zijn vriendin Kirsty-Louise pas dinsdag konden vertrokken. ''Poging twee'', grapt Aspinall in zijn bericht met een selfie van hemzelf en zijn partner.

Aspinall legde vervolgens uit waarom de reis was vertraagd. ''We konden gisteren (maandag, red.) nog niet vliegen vanwege een probleem met de ESTA'', zo doelt Aspinall op het reisdocument (een soort visum) die nodig is om de Verenigde Staten binnen te komen. ''Gelukkig zijn we nu wel vertrokken. New York City, hier komen we'', zo besloot hij.

Het visumprobleem kan opmerkelijk genoemd worden, want de 32-jarige Engelsman was eind april nog met zijn vriendin, collega-darter Michael Smith en diens vrouw op vakantie naar Las Vegas gegaan.

Voor deze reis was hetzelfde reisdocument nodig. Dit reisdocument is bovendien twee jaar vanaf de datum van de afgifte geldig. Aspinall en Smith waren in Las Vegas om even te ontsnappen aan het drukke dartscircuit en bezochten samen een pool party van de beroemde DJ David Guetta.

Nathan Aspinall moet reis naar New York uitstellen vanwege visumprobleem

Goede herinneringen aan US Darts Masters

In Las Vegas wist Aspinall overigens ooit één van de mooiste successen uit zijn carrière te boeken. In 2019 kroonde hij zich namelijk tot winnaar van de US Darts Masters, één van de World Series-toernooien op de PDC-kalender.

Aspinall begon dat toernooi destijds met een 6-2 overwinning op de Canadese darter Shawn Brenneman. Daarna boekte hij een 8-5 overwinning op Rob Cross, om zich te plaatsen voor de halve finales. Bij de laatste vier werd Peter Wright na een spektakelstuk uitgeschakeld. 'The Asp' won deze wedstrijd met 8-7 en noteerde tevens een gemiddelde van 104.21 per beurt.

In de finale van de US Darts Masters 2019 liet Aspinall een nog hoger niveau zien. Dankzij een gemiddelde van 106.70 was hij Michael Smith met 8-4 de baas in de finale, waardoor Aspinall voor het eerst in zijn carrière een World Series-titel won.

Nathan Aspinall moet reis naar New York uitstellen vanwege visumprobleem

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties