Gerwyn Price lijkt voorstander van WK Darts in Saudi-Arabië: ''Minder dronken fans die gevechten uitlokken''

Gerwyn Price lijkt wel een voorstander te zijn van de mogelijkheid om het WK Darts van Alexandra Palace in Londen naar een speellocatie in Saudi-Arabië te verhuizen, zo suggereert 'The Iceman' op zijn socials.

Hearn sprak onlangs met The Mirror over de mogelijkheid om het belangrijkste dartstoernooi van het jaar naar het Midden-Oosten te verhuizen. "Ik heb met de Saoedi's gesproken en ze waren erg enthousiast", zo liet Hearn weten.

"Het is een geweldige sfeer in 'Ally Pally', maar goed, we kijken ernaar of het mogelijk elders kan georganiseerd worden. En we gaan heel avontuurlijk te werk, want we hebben een enorme vraag over de hele wereld naar mensen uit verschillende landen die mee willen doen aan het wereldkampioenschap darts. "Dus we moeten gaan kijken hoe we het wereldkampioenschap groter kunnen maken", vervolgde Hearn. "Als ik bijvoorbeeld van 96 naar 128 spelers zou gaan, wat ik makkelijk in een handomdraai kan doen, levert dat veel meer tv-geld op uit verschillende landen."

Price zou er in ieder geval niet rouwig om zijn als het wereldkampioenschap wegtrekt uit Londen. De Welshman staat erom bekend een haat-liefdeverhouding te hebben met de fans in Alexandra Palace. Price is in het verleden vaak uitgefloten en uitgejouwd bij deelnames aan het WK Darts.

''Misschien is dit wel de weg die we moeten inslaan'', zo reageert Price via zijn socials op de uitspraken van Hearn, waarbij de oud-wereldkampioen ook een screenshot van de desbetreffende uitspraken heeft gezet.

''Het zou leiden tot minder dronken mensen die geen echte dartsfans zijn, maar verantwoordelijk zijn voor gevechten en af en toe opduiken om de uitkomsten van wedstrijden te verpesten dan wel te bepalen in wat het belangrijkste evenement van het jaar is voor spelers.''

Volgens Price is er nog een alternatief voor fans die enkel naar toernooien gaan om een feestje te bouwen. ''Als je die sfeer wil hebben, dan is er ook een Premier League van vier maanden. Mensen kunnen zich echter ook zonder alcohol vermaken.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties