"WK naar Saoedi-Arabië verhuizen is reële optie" - PDC-president Barry Hearn denkt eraan Alexandra Palace te verlaten

Het PDC WK Darts vindt sinds 2008 plaats in het Alexandra Palace in Londen. Maar of het daar nog lang blijft is maar zeer de vraag.

PDC-president Barry Hearn denkt er immers aan om het WK naar Saoedi-Arabië te verhuizen. "Ik heb met de Saoedi's gesproken en ze waren erg enthousiast", zegt hij tegenover The Mirror.

"Het is een geweldige sfeer in 'Ally Pally', maar goed, we kijken ernaar of het mogelijk elders kan georganiseerd worden. En we gaan heel avontuurlijk te werk, want we hebben een enorme vraag over de hele wereld naar mensen uit verschillende landen die mee willen doen aan het wereldkampioenschap darts."

Uitbreiding

"Dus we moeten gaan kijken hoe we het wereldkampioenschap groter kunnen maken", vervolgt Hearn. "Als ik bijvoorbeeld van 96 naar 128 spelers zou gaan, wat ik makkelijk in een handomdraai kan doen, levert dat veel meer tv-geld op uit verschillende landen."

"WK naar Saoedi-Arabië verhuizen is reële optie" - PDC-president Barry Hearn denkt eraan Alexandra Palace te verlaten
Vader en zoon Barry en Eddie Hearn

"En vanuit het oogpunt van de fans levert het me 25.000 extra zitplaatsen op. Nog lang niet genoeg. Ik zou een kwart miljoen zitplaatsen kunnen verkopen voor het wereldkampioenschap. Ik verkoop er nu slechts 90.000."

Blijven of verhuizen?

Hearn ziet echter ook nog een mogelijkheid om in Alexandra Palace te blijven, maar dan een grotere zaal. "Ga ik de grote zaal in? Ik denk dat er veel werk is, maar dat zou me 6000 zitplaatsen opleveren. En dan zit ik nog steeds in 'Ally Pally'. Of ga ik ergens anders heen? Iedereen zal zeggen: 'ga je ermee naar Saoedi?' Doe niet zo gek. Ze zijn momenteel nog niet klaar om zo'n WK te organiseren, maar het zal niet lang meer duren.

Toch ziet Hearn ook een mogelijke valkuil. "Ze zullen geen alcohol toestaan en de essentie van darts is dat het feest is, toch? Het is zowel leuk als een geweldige sport."

Lees meer over:
PDC Barry Hearn WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties