"Spelen aan de zijde van Michael van Gerwen geeft toch ook de nodige druk" - Gian van Veen ziet mogelijke valkuil voor World Cup of Darts

Van 27 tot 30 juni staat in Frankfurt de World Cup of Darts op het programma. Het Nederlands duo wordt dit jaar gevormd door Michael van Gerwen en Danny Noppert.

Op de World Cup of Darts nemen veertig landen van telkens twee spelers het tegen elkaar op. De beste twee spelers van elk land op de wereldranglijst worden automatisch geselecteerd voor dit toernooi. Toch als het om Tour Card-houders gaat, in landen met één of geen Tour Card-houders wordt er soms een kwalificatietoernooi georganiseerd om de deelnemers te bepalen.

Gian van Veen is momenteel met een 34e plaatst pas de vijfde Nederlander op de wereldranglijst, hij moet voorlopig naast Van Gerwen en Noppert ook nog Dirk van Duijvenbode en Raymond van Barneveld laten voorgaan. "Ik zou uiteraard graag wel eens willen deelnemen aan de World Cup of Darts", zegt hij. "Het zou mijn eerste koppeltoernooi zijn op een tv-toernooi, dat zou toch een nieuwe ervaring zijn."

Druk en verantwoordelijkheid

Toch ziet hij ook een mogelijke valkuil. "Aan de zijde van Van Gerwen spelen is niet zo makkelijk. Michael is iemand het gewend is om overal favoriet te zijn en vaak titels te winnen, je hebt dan toch een bepaalde verantwoordelijkheid en ook druk als je aan zijn zijde speelt.

"Spelen aan de zijde van Michael van Gerwen geeft toch ook de nodige druk" - Gian van Veen ziet mogelijke valkuil voor World Cup of Darts
Van Veen bereikte afgelopen weekend de derde ronde op het Dutch Darts Championship

Van Veen is de laatste tijd in uitstekende doen en klimt snel op de wereldranglijst. "Maar 2025 komt toch nog te vroeg voor een plaats op de World Cup of Darts", denkt hij. "Van Barneveld staat niet zoveel voor mij, maar de achterstand op mannen als Van Duijvenbode en Noppert is toch nog groot. Al weet je nooit als je eens een goede run hebt op een groot toernooi."

"Maar ik richt me eigenlijk pas ten vroegste op de editie van 2026. Al is het zeker geen specifiek doel, ik zou het eerder zien als een mooie bonus."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties