Hevig geëmotioneerde Josh Rock wint eerste Euro Tour-titel op Dutch Darts Championship

Josh Rock is er verrassend vandoor gegaan met de titel op de Dutch Darts Championship 2024. 'Rocky' wist voor het eerst in zijn carrière een Euro Tour-titel te winnen door in de finale af te rekenen met Jonny Clayton.

De Noord-Ier was al eens dichtbij de titel op de Euro Tour. Het was uitgerekend Clayton die hem op de Austrian Darts Open in 2023 van de eindzege afhield. Dit keer nam Rock de ultieme revanche.

Rock speelde bij het Euro Tour-evenement in Rosmalen een uitstekend toernooi, wat voor hem op zaterdagavond begon met een 6-3 zege op Dirk van Duijvenbode. Vervolgens werd Cameron Menzies in de derde ronde met 6-5 uitgeschakeld. Bij de laatste acht was hij Gerwyn Price met 6-3 de baas, alvorens ook Martin Schindler met 7-3 werd verslagen.

Aan de andere kant van het bracket kwam Clayton dus als finalist uit de strijd komen. 'The Ferret' won eerst met 6-4 van Marin van Velzen, en was daarna met 6-3 te sterk voor titelverdediger Dave Chisnall. Ryan Searle kon het Clayton daarna ook niet moeilijk maken, want in de kwartfinales won Clayton met 6-2 van Searle. Bij de laatste vier kwam hij met 0-4 en 4-6 achter tegen Michael van Gerwen, maar toch wist Clayton nog met 7-6 te winnen.

Het regende breaks in de beginfase van de finale. Rock plaatste als eerste een break om 2-0 voor te komen, maar daarna volgden nog drie breaks. 'Rocky' stond dus met 3-2 voor na vijf legs, maar Clayton kwam daarna weer op gelijke hoogte met een 14-darter. Beide spelers hielden daarna hun eigen leg voor een 4-4 tussenstand na acht legs.

Clayton miste in de negende leg twee breakkansen, waarna Rock via dubbel 18 op 5-4 kwam. De break kwam daarna wel van de Noord-Ier, die een 13-darter wierp om de voorsprong te verdubbelen naar 6-4. Een zeer matige leg ging daarna met een 23-darter naar Rock, alvorens hij de wedstrijd in het slot gooide met een 8-4. Na het benutten van zijn matchdart barstte Rock in huilen uit, terwijl hij ook nog met zijn vinger naar de hemel wees.

Het is voor Rock zijn tweede PDC-rankingtitel, nadat hij eerder in 2022 al een Players Championship-toernooi had gewonnen. Door deze titel stijgt Rock van de twintigste plek naar de achttiende plaats op de PDC Order of Merit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties