"Ik speel opnieuw met vertrouwen, de toernooizeges zullen hopelijk snel volgen" - Jonny Clayton onthoudt het positieve na nederlaag in finale van Dutch Darts Championship

Jonny Clayton is er niet in geslaagd om voor de derde keer in zijn carrière een toernooi te winnen van de European Tour. 'The Ferret', die eerder tweemaal het Austrian Darts Open wist te winnen, ging in de finale van het Dutch Darts Championship met 8-4 onderuit tegen Josh Rock.

Clayton, die op de slotdag nog wel had gewonnen van achtereenvolgens Dave Chisnall, Ryan Searle en Michael van Gerwen, raakte in de finale nooit in zijn normale ritme en moest de winst dus aan Rock laten. Beide heren haalden in de finale overigens niet hun beste niveau, toch was het Rock die al bij al comfortabel aan het langste eind trok.

"Ik had kansen om in de wedstrijd te blijven, maar ik miste enkele belangrijke dubbels en Josh deed dat niet. Hij speelde goed en is de verdiende winnaar. "Josh heeft bewezen dat hij dit week in week uit kan. Hij is een geweldige kerel en een geweldige darter., zegt Clayton.

"Ik speel opnieuw met vertrouwen, de toernooizeges zullen hopelijk snel volgen" - Jonny Clayton onthoudt het positieve na nederlaag in finale van Dutch Darts Championship
Clayton schakelde in de halve finales publiekslieveling Van Gerwen uit

World Matchplay

Voor Clayton was het de eerste PDC-rankingfinale sinds de World Matchplay 2023. "Ik ben blij dat ik weer in een finale sta. Ik ben blij dat ik me weer goed voel. Ik speel opnieuw met vertrouwen en ben op de goede weg om nieuwe successen te boeken."

Clayton stijgt dankzij deze finaleplaats wel naar de achtste plaats op de wereldranglijst. Hij is nog steeds, achter Gerwyn Price, de tweede Welshman. Eind volgende maand nemen beide heren overigens opnieuw samen deel aan de World Cup of Darts.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties