"Eindelijk bewezen dat ik een toernooi kan winnen op een groot podium" - Emotionele Josh Rock pakt eerste titel op European Tour

Josh Rock heeft het Dutch Darts Championship gewonnen. 'Rocky' versloeg in de finale Jonny Clayton met 8-4.

Voor Rock, die eerder op de slotdag had afgerekend met achtereenvolgens Cameron Menzies, Gerwyn Price en Martin Schindler, is het zijn eerste toernooizege ooit op de European Tour. "Dit is de grootste overwinning uit mijn carrière, 100% zeker," zei een emotionele Rock.

"Ik heb niet veel geluk gehad tegen Jonny in finales. Hij versloeg me op de Pro Tour en in Graz (Austrian Darts Open 2023), maar ik had veel vertrouwen in deze finale."

"Eindelijk bewezen dat ik een toernooi kan winnen op een groot podium" - Emotionele Josh Rock pakt eerste titel op European Tour
Rock poseert trots voor het Nederlandse publiek in Autotron Rosmalen

"Ik kwam naar hier met veel vertrouwen en had mezelf ingepeperd dat ik dit toernooi absoluut wou winnen", vervolgt de 23-jarige Noord-Ier. "Ik wist dat het geen makkelijke finale zou worden, Jonny is immers een geweldige speler en is ook een van de aardigste mannen in het darts. Ik hou zielsveel van hem, maar mijn naam staat op de trofee en ik ben zo blij.

Bevrijding

Voor Rock kwam deze toernooizege écht als een bevrijding. "Ik heb in zoveel finales verloren, maar ik blijf erin geloven dat ik zal winnen en vandaag heb ik duidelijk bewezen dat ik dat kan."

"Ik heb altijd gezegd dat ik een major kan winnen en dat blijft ook na vandaag mijn belangrijkste focus, maar ik heb nu bewezen dat ik kan winnen op het grote podium."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties