Joe Cullen pakt bizar European Tour-record op Dutch Darts Championship

Voor Joe Cullen was zijn deelname aan de Dutch Darts Championship afgelopen weekend een bijzondere mijlpaal. Hij deed in Rosmalen voor de 81ste keer op rij mee aan een Euro Tour-toernooi.

Geen andere speler speelde ooit zoveel Euro Tour-toernooien achter elkaar zonder er één te missen. Het oude record stond op naam van Ian White, die van 2012 tot en met 2020 aan tachtig opeenvolgende Euro Tours meedeed.

Cullen was er in 2012 ook bij, toen in het Oostenrijkse Wiener Neustadt het allereerste Euro Tour-toernooi ooit werd gespeeld. De reeks van de Engelsman begon echter pas in september 2017 op de Dutch Darts Masters.

Door de jaren heen heeft Cullen redelijk wat succes geboekt op de Euro Tour-toernooien. Na twee halve finales in zowel 2017 als 2018, won Cullen in 2019 zijn allereerste Euro Tour-titel door Michael van Gerwen met 8-5 te verslaan in de finale van de European Darts Matchplay.

In 2020 volgde zijn tweede Euro Tour-titel op de International Darts Open nadat de darter uit Bradford opnieuw met 8-5 van de Nederlander won in de finale. Cullen pakte in 2022 zijn derde Euro Tour-titel op de Hungarian Darts Trophy na een 8-2 zege op William O'Connor.

Cullen haalde in 2024 op de Austrian Darts Open zijn vierde Euro Tour-finale, maar dit keer moest hij voor de eerste keer genoegen nemen met de tweede plaats. Hij verloor in de finale met 8-4 van Luke Littler.

In totaal heeft Cullen in zijn carrière nu aan 107 Euro Tour-toernooien meegedaan. Achttien keer waren de kwartfinales het eindstation voor de 34-jarige darter. Acht keer strandde Cullen in de halve finale. Verder haalde hij dus vier Euro Tour-finales, waarvan er drie werden gewonnen.

Euro Tour-finales van Joe Cullen

Jaartal Toernooi Winnaar Uitslag Verliezer
2019 European Darts Matchplay Joe Cullen 8-5 Michael van Gerwen
2020 International Darts Open Joe Cullen 8-5 Michael van Gerwen
2022 Hungarian Darts Trophy Joe Cullen 8-2 William O'Connor
2023 Austrian Darts Open Luke Littler 8-4 Joe Cullen

Lees meer over:
PDC Joe Cullen European Tour

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties