Brendan Dolan mag landgenoot Josh Rock gaan vergezellen op World Cup of Darts

Brendan Dolan heeft de strijd met Daryl Gurney om een plek in de Noord-Ierse selectie voor de World Cup of Darts in zijn voordeel beslist. Dat betekent dat 'The History Maker' samen met Josh Rock gaat spelen op de World Cup of Darts.

In principe worden de twee hoogst geklasseerde spelers van een land uitgenodigd voor de World Cup of Darts. Rock is al ruim een half jaar de nieuwe nummer één van Noord-Ierland en verzekerde zich daardoor al eerder van een plek op het landentoernooi.

Dolan en Gurney waren in een onderlinge strijd verwikkeld om te bepalen wie met Rock zou meegaan naar Frankfurt. De ontknoping van deze strijd was afgelopen weekend op de Dutch Darts Championship.

In aanloop naar het toernooi was het verschil op de wereldranglijst slechts 500 pond in het voordeel van Dolan. De voormalig World Grand Prix-finalist wist zijn eerste ronde bij het Euro Tour-toernooi in Rosmalen te malen en nam daarmee iets meer afstand van zijn concurrent. Echter als Gurney in de tweede ronde van de Dutch Darts Championship zou winnen, en Dolan in die ronde zou verliezen, zou de beschikbare plek alsnog naar 'Superchin' gaan.

Gurney verloor echter in de tweede ronde met 6-4 van Luke Woodhouse, waardoor zijn kansen definitief verkeken waren. Het was voor Gurney extra zuur dat Dolan vervolgens ook in de tweede ronde onderuit ging tegen Martin Schindler (6-4).

Dolan blijft voorlopig dus nog één van de vier spelers die sinds de oprichting van de World Cup of Darts in 2010 aan alle edities heeft meegedaan. Ook William O'Connor, Mensur Suljovic en Simon Whitlock misten nog geen enkele editie.

Dolan wist in het verleden tweemaal de halve finales te halen op het landentoernooi. In 2014 deed hij dat aan de zijde van Mansell, en in 2016 bereikte Dolan de laatste vier met Gurney. Wellicht dat Noord-Ierland dit jaar opnieuw ver kan komen, want Rock bewees in topvorm te zijn door de Dutch Darts Championship op zijn naam te schrijven.

Brendan Dolan mag landgenoot Josh Rock gaan vergezellen op World Cup of Darts
Josh Rock gaat dit jaar zijn debuut maken op de World Cup of Darts en is bovendien als beste Noord-Ier ook direct de aanvoerder van het team

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties