Dit zijn de 10 vetste darts walk ons van het huidige dartstijdperk

Al decennia lang is het een traditie dat professionele darters met hun eigen walk on song hun wandeling maken naar het podium op de grote dartstoernooien. Bobby George is de bedenker van dit concept, dat inmiddels is uitgegroeid tot een populair terugkerend element bij een avondje darts.

Een walk-on song helpt de darter een persoonlijke merkidentiteit te creëren. Het lied wordt vaak geassocieerd met de speler en helpt hen zich te onderscheiden van andere darters. Bovendien zorgt de muziek ervoor dat de spanning wordt opgebouwd en het publiek geënthousiasmeerd wordt voor de daaropvolgende dartswedstrijd. Het creëert een feestelijke en energieke sfeer in de arena, waardoor de toeschouwers meer betrokken raken bij de wedstrijd.

Tevens dragen de walk on songs bij aan de algehele entertainmentwaarde van het evenement. Darts is niet alleen een sport, maar ook een show, en de muziek speelt een belangrijke rol in het creëren van een boeiende ervaring voor de fans in de zaal en mensen die thuis op de bank aan het kijken zijn. In dit artikel vind je op willekeurige volgorde de volgens Dartsnieuws.com tien meest iconische walk ons van het huidige dartstijdperk.

Dit zijn de 10 vetste darts walk ons van het huidige dartstijdperk
Dartslegende Bobby George is de grondlegger van de traditie waarbij spelers met hun eigen walk on song het podium betreden op grote toernooien

Ricky Evans

De energieke Ricky Evans staat er al jaren om bekend om van zijn opkomstnummer een waar feestje te maken. Inmiddels gebruikt 'Rapid Ricky' al enkele jaren het nummer YMCA van Village People als opkomstnummer.

YMCA is een zeer herkenbaar en geliefd nummer dat mensen uitnodigt om mee te zingen en dansen. De bekende handbewegingen die bij het refrein horen, worden vaak door het publiek uitgevoerd, wat de sfeer in de arena verhoogt en voor een leuke en energieke omgeving zorgt.

Op het WK Darts kiest de razendsnelle Engelsman echter voor de kerstklassieker Merry Christmas Everyone van Shakin' Stevens, waarmee hij Alexandra Palace telkens in vuur en vlam weet te zetten. Tijdens het WK Darts van 2023 droeg Evans zelfs een kerstmuts en een baard bij zijn walk-on.

Nathan Aspinall

Op grote toernooien maakt Nathan Aspinall gebruik van het nummer Mr. Brightside van The Killers om zijn weg naar het podium te maken. Deze meezinger is één van de meest geliefde opkomstnummers onder de dartsfans.

Het nummer wordt ook buiten de Engelse landsgrenzen hartstochtelijk meegezongen, zelfs wanneer het liedje door de regie is uitgedraaid. De opzwepende en energieke aard van "Mr. Brightside" kan 'The Asp' helpen om de juiste adrenaline door zijn lichaam te laten gieren om aan wedstrijd te beginnen.

Raymond van Barneveld

Het nummer Eye of the Tiger is al jarenlang onlosmakelijk verbonden met darter Raymond van Barneveld. De hit van de band Survivor werd gebruikt als de titelsong voor de film Rocky III, de filmreeks waar 'Barney' een enorme fan van is.

Van Barneveld heeft eerder in een interview aangegeven dat hij veel raakvlakken ziet met de personage Rocky. ''Dat hij er doorheen zit, dat hij wereldkampioen wordt, dat hij makkelijk wint, dat hij verslagen wordt, dat zijn vrouw hem moet toespreken op het strand en dat ‘ie zegt: I’m afraid! Dat zijn dingen die ik ook echt in mijn leven heb meegemaakt.''

De meest iconische opkomst van Raymond van Barneveld was bij de allereerste keer dat de PDC langskwam in Ahoy Rotterdam voor een Premier League-avond. Het filmpje van die walk on is op YouTube al bijna een miljoen keer bekeken.

Peter Wright

Peter Wright, een van de meest kleurrijke darters ooit, staat bekend om zijn opvallende walk-on nummer Don't Stop the Party van Pitbull. Dit nummer is niet alleen een energiek en opzwepend lied, maar het past ook perfect bij Wright's exuberante en flamboyante persoonlijkheid.

Verder staat 'Snakebite' bekend om zijn opvallende verschijning, met zijn felgekleurde hanenkam, opvallende kleding en soms zelfs gezichtsschilderingen. Het walk-on nummer versterkt zijn flamboyante imago en draagt bij aan de feestelijke sfeer die hij creëert bij zijn entree.

Tijdens zijn walk-on gebruikt Wright het nummer om interactie met het publiek aan te moedigen. Hij danst vaak mee op de muziek, zwaait naar de fans en zorgt ervoor dat de sfeer uitbundig en feestelijk is.

Joe Cullen

Een andere walk-on die voor een kippenvelmoment zorgt is de opkomst van Joe Cullen. 'The Rockstar' betreedt het podium met de meezinger Don't Look Back in Anger van Oasis.

Cullen heeft vanwege een verdrietige reden voor deze walk on song gekozen. Het nummer werd als eerbetoon gebruikt voor de slachtoffers bij de bomaanslag in de Manchester Arena in 2017. Deze zaal wordt ook gebruikt als één van de locaties in de Premier League Darts.

Michael van Gerwen

Ga je naar een wedstrijd waar Michael van Gerwen ook in actie komt? Grote kans dat het supportersliedje 'Ooohh Michael van Gerwen' vaak voorbij komt en hartstochtelijk wordt meegezongen.

Het gebruik van Seven Nation Army als walk-on nummer versterkt het imago van Van Gerwen als een krachtige en dominante darter op het circuit. Het nummer straalt zelfvertrouwen en meedogenloosheid uit, twee typische kenmerken van 'Mighty Mike'.

Daryl Gurney

De evergreen 'Sweet Caroline' van de Amerikaanse zanger Neil Diamond mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Het nummer wordt als walk on song gebruikt door Daryl Gurney.

Sweet Caroline is een vrolijk en opbeurend nummer met een aanstekelijke melodie en meezingbare tekst. Het nummer creëert een sfeer van vreugde en enthousiasme in de dartarena wanneer Gurney het podium betreedt.

'Superchin' helpt daar nog een handje aan mee door na het betreden van het podium aan de voorkant van het podium te gaan staan en met armgebaren het publiek opzweept om door te zingen.

Damon Heta

De Australische darter Damon Heta heeft geen vast opkomstnummer, maar is wel een opvallende verschijning met zijn vurige hoed die hij tegenwoordig draagt bij zijn opkomsten. Deze hoed past ook uitstekend bij Heta's bijnaam 'The Heat'.

In het verleden kwam Heta ook al eens als brandweerman, cricketer, ijshockeyer of met skispullen het podium.

Dirk van Duijvenbode

Zeg je hardstyle, dan zeg je Dirk van Duijvenbode. De Nederlander is met zijn kneiterharde opkomstmuziek uitgegroeid tot een absolute publiekslieveling onder de dartsfans.

In het begin gebruikte Van Duijvenbode het nummer Glimpse of the Future van DJ Typhoon, maar dat liedje werd na enige tijd ingeruild voor Just Like You van de Nederlandse DJ Radical Redemption gedraaid.

Kenmerkend voor de walk on van de energieke Van Duijvenbode is dat hij na het betreden van het podium hakkend over het podium loopt in een poging het publiek nog meer op te zwepen.

Stephen Bunting

Publiekslieveling Stephen Bunting had met Bird is the Word in het verleden al een bijzonder opkomstnummer, maar tegenwoordig is de keuze op Titanium van DJ David Guetta gevallen.

Het heeft de populariteit van 'The Bullet' nog een extra boost gegeven. Met de armen gespreid komt Bunting het podium, waarna de Engelsman het refrein van het nummer zelf ook met veel enthousiasme meezingt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties