"Dit betekent meer voor me dan het winnen van de titel": Emotionele Heta 'lost for words' na winnen Kyle Anderson Memorial Trophy

Voor Damon Heta waren het gemengde gevoelens na een zware 8-1 nederlaag in de finale tegen Rob Cross op de New South Wales Darts Masters.

Maar hij ontving ook de Kyle Anderson Memorial Trophy voor de beste prestatie van een Oceanische speler tijdens deze reeks toernooien.

Een eer die hij op het podium in ontvangst nam en waardoor hij zeer geëmotioneerd was in plaats van ontdaan over zijn verlies in de finale.

Heta, een van Andersons beste vrienden, heeft lang gezegd dat 'The Original' een van de belangrijkste redenen was waarom hij in Groot-Brittannië is en zijn dartdroom najaagt.

Hoewel hij verloor van Cross en zijn overwinning in Brisbane niet kon bijschrijven, was het toch een mooi toernooi voor de Australische nummer één die onderweg een stellaire 106 gemiddeld liet noteren tegen Joe Comito. Alleen overtroffen door de winnaar Cross die 109 gemiddeld gooide tegen Peter Wright in de halve finale.

"Dit is geweldig. Dit betekent meer voor me dan het winnen van de titel. Ik heb er geen woorden voor," zei een emotionele Heta.

"Als Kyle er niet was geweest, had ik hier waarschijnlijk niet eens gestaan. Hij heeft mij de weg gewezen. Hij liet ons het pad zien en ik ben naar voren gestapt en heb geprobeerd het stokje over te nemen. "Ik voel mij geweldig. Dit is zeker iets wat ik voor altijd zal koesteren."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties