Dit is het deelnemersveld voor de European Darts Grand Prix 2023 dit weekend met zeven Nederlanders en één Belg

De European Darts Grand Prix 2023 is van 26 tot en met 28 mei het volgende Euro Tour-toernooi dat op het programma staat. In Sindelfingen strijden 48 spelers om de titel tijdens het negende Euro Tour-evenement van het seizoen.

Tot het deelnemersveld in Sindelfingen behoren zeven Nederlanders en één Belg. Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert en de Belg Dimitri van den Bergh behoren tot de top-16 geplaatste spelers voor de European Darts Grand Prix en stromen het toernooi dus vanaf de tweede ronde in. Michael van Gerwen heeft ervoor gekozen om dit toernooi niet te spelen. Ook Michael Smith is niet van de partij in de Duitse stad Sindelfingen.

Ook bekende namen als Luke Humphries, Gerwyn Price, Rob Cross, Nathan Aspinall, Josh Rock en Jonny Clayton behoren tot de reekshoofden. Voor Price wordt het zijn eerste Euro Tour sinds begin april. Voor afgelopen vier Euro Tours was 'The Iceman' niet automatisch geplaatst en Price besloot vervolgens om niet deel te nemen aan de kwalificatietoernooien. Inmiddels staat de Welshman wel weer in de top-16 van de Pro Tour Order of Merit en kreeg hij een invitatie voor dit evenement.

Via het Tour Card-kwalificatietoernooi waren 24 startplekken te verdienen voor dit toernooi. Onder andere Raymond van Barneveld, Gian van Veen, Martijn Kleermaker en Jermaine Wattimena bemachtigden een startbewijs. Ook spelers als Steve Beaton, Jose de Sousa, Simon Whitlock, Ricky Evans, Daryl Gurney en Ian White dwongen op deze wijze kwalificatie af.

Christian Kist werd via de Associate Member Qualifier de zevende Nederlandse deelnemer in Sindelfingen. Martin Schindler, Gabriel Clemens, Ricardo Pietreczko, Liam Maendl-Lawrence en Nico Kurz zijn de vijf Duitse spelers die voor eigen publiek gaan aantreden.

De European Darts Grand Prix maakt onderdeel uit van de PDC European Tour, dat in 2023 uit dertien toernooien bestaat. Alle deelnemers op een Euro Tour-toernooi krijgen minimaal 1250 pond aan prijzengeld. Dit kan uiteindelijk oplopen naar 30.000 pond voor de winnaar. De 32 beste spelers van de PDC European Tour 2023 mogen van 26 tot en met 29 oktober meedoen aan het EK Darts in Dortmund.

Deelnemersveld European Darts Grand Prix 2023

Top-16 geplaatste spelers (stromen vanaf tweede ronde in)

1. Luke Humphries

2. Dirk van Duijvenbode

3. Dave Chisnall

4. Damon Heta

5. Gerwyn Price

6. Rob Cross

7. Nathan Aspinall

8. Danny Noppert

9. Josh Rock

10. Ryan Searle

11. Jonny Clayton

12. Martin Schindler

13. Joe Cullen

14. Dimitri van den Bergh

15. Ross Smith

16. Andrew Gilding

Tour Card Qualifiers

Ryan Joyce

Steve Beaton

José de Sousa

Simon Whitlock

Keegan Brown

Raymond van Barneveld

Gian van Veen

Lee Evans

Dylan Slevin

Ritchie Edhouse

Pascal Rupprecht

Graham Hall

Callan Rydz

Graham Usher

Adam Smith-Neale

Jermaine Wattimena

Martijn Kleermaker

Josh Payne

Ross Montgomery

Ricky Evans

Daryl Gurney

Ian White

Madars Razma

Alan Soutar

Associate Qualifier

Marcel Walpen

Christian Kist

Top-2 hoogst geplaatste spelers uit gastland

Gabriel Clemens

Ricardo Pietreczko

Host Nation Qualifier

Liam Maendl-Lawrance

Nico Kurz

Nordic & Baltic Qualifier

Marko Kantele

East Europe Qualifier

Roman Benecký

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties