Dit is het deelnemersveld voor de New Zealand Darts Masters met onder meer Noppert en Van den Bergh

Op 4 en 5 augustus staat de New Zealand Darts Masters op het programma. Dit is het vijfde World Series-toernooi van het seizoen, en de eerste van het tweeluik in 'Down Under'.

Voor de zevende keer staat er een World Series-toernooi in Nieuw-Zeeland op de PDC-kalender. Van 2015 tot en met 2018 werd er in Auckland gespeeld. In 2019 verhuisde het evenement naar Hamilton, waar vorig jaar weer werd teruggekeerd nadat dat twee jaar niet mogelijk was vanwege de coronapandemie.

Het deelnemersveld van de New Zealand Darts Masters bestaat uit zestien spelers. De acht PDC-spelers nemen het op tegen de acht beste spelers uit de Oceanische landen. Doordat Jonny Clayton zich afmeldde vanwege familieomstandigheden, werd Damon Heta wel aan de PDC-vertegenwoordiging toegevoegd.

De line-up wordt aangevoerd door wereldkampioen en nummer één van de wereld Michael Smith. Verder zijn ook Peter Wright, Gerwyn Price, Rob Cross, Danny Noppert, Nathan Aspinall en Dimitri van den Bergh van de partij.

Voor Noppert wordt het zijn allereerste World Series-toernooi buiten Europa. Diens landgenoot Michael van Gerwen ontbreekt in 'Down Under'. Van Gerwen heeft ervoor gekozen om de maand augustus met zijn familie door te brengen.

De Oceanische vertegenwoordiging bestaat uit Simon Whitlock, Ben Robb, Haupai Puha, Darren Herewini, Johnny Tata, Kayden Milne, Warren Parry en Darren Penhall. Bij de loting voor de New Zealand Darts Masters worden zij gekoppeld aan één van de acht PDC-spelers.

Wat zijn de World Series of Darts?

De World Series-toernooien zijn internationale evenementen van de PDC die worden georganiseerd om de sport ook buiten de (West-)Europese grenzen te promoten.

Eerder dit jaar vonden er ook toernooien plaats in Bahrain, Denemarken, de Verenigde Staten en Polen. Na het toernooi in Nieuw-Zeeland wordt er ook nog een evenement in Australië georganiseerd, alvorens in september de World Series of Darts Finals plaatsvinden in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. In het verleden stonden er ook World Series-toernooien in Dubai, Singapore, Japan, Schotland, China, Duitsland en Oostenrijk op het programma.

Deelnemersveld New Zealand Darts Masters 2023

Top-8 geplaatste spelers

1. Michael Smith

2. Peter Wright

3. Gerwyn Price

4. Rob Cross

5. Danny Noppert

6. Nathan Aspinall

7. Dimitri van den Bergh

8. Damon Heta

Oceanische vertegenwoordiging

Simon Whitlock

Ben Robb

Haupai Puha

Darren Herewini

Johnny Tata

Kayden Milne

Warren Parry

Darren Penhall

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties