Dit is het deelnemersveld voor de World Matchplay 2022 met onder meer drie Nederlanders en twee Belgen

Het deelnemersveld voor de World Matchplay bestaat dit jaar uit drie Nederlanders. Michael van Gerwen, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode wisten zich te plaatsen voor het prestigieuze toernooi in Blackpool.

De plaatsingslijst op de World Matchplay wordt aangevoerd door titelverdediger Peter Wright. Gerwyn Price en Michael Smith volgen daarachter, terwijl Van Gerwen het vierde reekshoofd is. Hij komt daardoor in een kwart terecht met onder meer James Wade, Luke Humphries en Joe Cullen.

Noppert is als elfde geplaatst in Blackpool, en zou in de tweede ronde kunnen uitkomen tegen Gary Anderson. Dirk van Duijvenbode is het veertiende reekshoofd, en komt dus in het kwart van Smith in het toernooischema.

Naast de top-16 van de wereldranglijst is ook de top-16 van de geschoonde Pro Tour-ranglijst geplaatst. Tot deze qualifiers behoren onder meer Damon Heta, Nathan Aspinall, Ryan Searle, Daryl Gurney, Adrian Lewis en Kim Huybrechts.

Via deze ranglijst wisten een aantal spelers hun debuut af te dwingen. Martin Schindler, Martin Lukeman, Madars Razma en Rowby-John Rodriguez gaan voor het eerst meedoen in Blackpool.

Deelnemersveld World Matchplay 2022

Top-16 plaatsingslijst

1. Peter Wright

2. Gerwyn Price

3. Michael Smith

4. Michael van Gerwen

5. James Wade

6. Gary Anderson

7. José de Sousa

8. Jonny Clayton

9. Dimitri van den Bergh

10. Rob Cross

11. Danny Noppert

12. Luke Humphries

13. Joe Cullen

14. Dirk van Duijvenbode

15. Dave Chisnall

16. Krzysztof Ratajski

Pro Tour Qualifiers

Damon Heta

Nathan Aspinall

Ryan Searle

Martin Schindler

Brendan Dolan

Daryl Gurney

Callan Rydz

Gabriel Clemens

Adrian Lewis

Andrew Gilding

Stephen Bunting

Kim Huybrechts

Martin Lukeman

Chris Dobey

Madars Razma

Rowby-John Rodriguez

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties