VIDEO: Dit is waarom een Van Gerwen in vorm goed is voor het darten

Michael van Gerwen liet vorige week in de Premier League Darts zien dat hij opnieuw dicht aanleunt bij zijn topniveau. Collega-darter Matthew Edgar vindt dat alvast een goede zaak.

Op zijn YouTube-kanaal Edgar TV legt hij uit waarom de dartswereld nood heeft aan een Michael van Gerwen in topvorm. "Het is de grootste naam momenteel in de dartssport, iedereen kent hem. Doordat hij zo'n iconische status heeft wil iedereen hem ook verslaan. Als dat lukt is het meteen een hoofdpunt in het nieuws en kan het nieuwe sterren creëren."

"Elke nederlaag van 'MVG' is nog steeds groot nieuws", vervolgt Edgar. "Zelfs het nieuws dat hij zakte op de wereldranglijst was groter nieuws dan dat Gerwyn Price de nieuwe nummer één van de wereld werd."

Nood aan absolute topper

"Elke sport heeft wel zo'n absolute topper die er bovenuit steekt", zegt Edgar. "Dat is ook nodig, het draagt bij aan de herkenbaarheid van een sport en ook de populariteit ervan. Wat mij betreft leidt het dus geen twijfel dat een Michael van Gerwen in topvorm een goede zaak is voor de dartssport."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties