Dit is waarom Luke Littler voorlopig niet mag meedoen aan de PDC Development Tour

Van 23 tot en met 25 februari staat het eerste toernooiweekend van de PDC Development Tour op het programma. Regerend jeugdwereldkampioen Luke Littler zal hier niet bij zijn, want 'The Nuke' mag door bepaalde PDC-regels niet meedoen.

De Development Tour is toegankelijk voor jeugdspelers van 16 tot en met 23 jaar. Qua leeftijd is de 17-jarige Littler nog speelgerechtigd, maar zijn ranking op de PDC Order of Merit zit hem dwars.

De PDC verbiedt namelijk spelers die in de top-32 van de wereldranglijst staan om deel te nemen aan Development Tour-toernooien. Op deze ranglijst staat Littler momenteel op de 30ste plaats. Bovendien is de kans zeer groot dat de Engelse tienersensatie alleen nog maar meer gaat stijgen in de komende jaren.

De kans is dus groot dat Littler de komende twee jaren niet mag meedoen aan toernooien op de PDC Development Tour. Wel mag Littler aan het einde van het seizoen meedoen aan de PDC World Youth Championship.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties