Dobey mag eind deze maand voor het eerst naar de Masters: 'Dacht eerst dat het een grap was'

Dit jaar mogen er 24 in plaats van de gebruikelijke 16 spelers deelnemen aan de Masters. Dat is goed nieuws voor Chris Dobey, die momenteel op de 23ste plaats op de wereldranglijst staat.

Dobey presteerde het voorbije jaar niet zo goed maar liet op het WK wel tekenen van beterschap zien. "Zeker de laatste maanden van 2020 vielen de resultaten niet mee. Mijn zelfvertrouwen was wat weg maar op het WK liep het opnieuw beter. Vooral mijn zege in de tweede ronde, na een 2-0 achterstand tegen Jeff Smith, deed veel deugd", aldus Dobey bij Tungsten Tales.

Meteen na het WK kreeg Dobey goed nieuw toen de PDC aankondigde dat er dit jaar 24 spelers mogen meedoen aan de Masters. "Dat was inderdaad een bijzonder leuke verrassing, ik dacht zelfs eerst dat het een grap was toen vrienden me ervan op de hoogte brachten. Na het WK nam ik een paar dagen rust maar ondertussen ben ik keihard aan het trainen om goed te presteren op de Masters."

Clash met Van den Bergh

Op de Masters neemt 'Hollywood' het in de eerste ronde op tegen Dimitri van den Bergh. "Wij hebben in het verleden al enkele bijzonder spannende wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Dimitri staat de laatste maanden bijzonder goed te gooien en haalt zelden een gemiddelde onder de honderd. Het wordt dus een moeilijke wedstrijd maar als ik mijn beste niveau haal zijn er zeker kansen."

Lees meer over:
PDC Chris Dobey Masters

Plaats reactie

666

0 reacties