Dobey na spannend partij tegen Lewis eerste kwartfinalist op World Grand Prix

Chris Dobey heeft als eerste speler een plek bij de laatste acht op de World Grand Prix bemachtigd. 'Hollywood' won na een mooi gevecht van Adrian Lewis (3-2).

Lewis kwam het sterkst uit de startblokken en won de eerste set met 3-0. 'Jackpot' kwam daarna ook op voorsprong in de tweede set, maar zag Dobey vervolgens drie legs op rij winnen. In de derde set kwam Lewis dankzij een 126 finish en een 18-darter op 2-1, maar ook deze set ging naar Dobey (3-2).

Zijn Engelse landgenoot dwong daarna een beslissende set af door de vierde set met 3-2 naar zich toe te trekken. Dobey kreeg in de vierde leg van de laatste set zijn eerste matchdarts, maar miste tweemaal. Via tops maakte Lewis daarna 2-2.

Dobey ging de laatste leg vervolgens goed van start met een 146-score, maar zag Lewis nog akelig dichtbij komen met scores van 120, 123 en 180. 'Jackpot' kreeg daarna zelfs een matchdart op de bullseye, maar miste. Dobey benutte vervolgens zijn vierde matchdart voor een plek in de kwartfinales, waarin Michael van Gerwen of Stephen Bunting wacht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties