Dobey rondt comeback succesvol af en treft als beloning Van Gerwen

Chris Dobey is in de tweede ronde van het PDC-WK aan de uitschakeling ontsnapt. 'Hollywood' kwam tegen Rusty-Jake Rodriguez op een 2-0 achterstand in sets, maar keerde de scheve situatie alsnog om.

In de eerste set kregen we meteen een beslissende leg. Dobey kreeg daarin de eerste kans, maar miste twee pijlen op dubbel twaalf. Rodriguez liet de kans niet onbenut en met een 88-finish werd het 1-0 in sets voor de Oostenrijker.

Bij een 2-1 voorsprong in de tweede set liet Rodriguez de kansen liggen om de set dan al te beslissen. Dobey spartelde nog even tegen, maar met een 90-finish ging uiteindelijk ook de tweede set naar Rodriguez.

Dobey van slag zou je dan denken, maar niets was minder waar. De vierde set ging tot 1-1 gelijk op, maar dan plaatste de Engelsman een versnelling om de stand op 2-1 in sets te brengen. Vervolgens ging ook de vierde set met 3-1 naar Dobey, zodat we naar een alles beslissende vijfde set gingen.

Rodriguez ging in de vijfde set als beste van start en kwam op een 1-0 voorsprong. Nadat Rodriguez een 170-finish op de bull had gemist, bracht Dobey met een 11-darter de bordjes opnieuw in evenwicht. Via een rake pijl op dubbel vier was Dobey nadien nog één leg verwijderd van de zege. Met een 60-finish besliste Dobey het pleit in zijn voordeel.

In de volgende ronde mag Dobey het opnemen tegen Michael van Gerwen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties